Din seng har direkte indflydelse på din søvn og sundhed

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 17. jun 2022

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du ikke må gå på kompromis med dit valg af seng. En af grundene er, at din seng faktisk har direkte indflydelse på din sundhed.

Langt de fleste ved godt, at det er vigtigt, at de får en god nattesøvn. Det er dog ikke alle, der er klar over, hvor meget din seng faktisk har at sige i forhold til, om du får søvn af en vis kvalitet.

Af denne grund er der mange, der til dagligt sover i en seng, der reelt set ikke giver dem en god nattesøvn. Dette kan ikke blot føre til fysiske gener, men også påvirke dig mentalt, hvorfor det er meget vigtigt, at man ikke går på kompromis med sin seng.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvorfor er det vigtigt at have en god seng?

Der er mange grunde til, at det er vigtigt, at du har en god seng. Det er nemlig vigtigt, at du hver nat får en god søvn, så hele dit system – både fysisk og mentalt – kan lade op efter en dag, der sandsynligvis har været fyldt til randen med aktiviteter og opgaver.

Hvis du sørger for, at din krop har de bedste betingelser for en god nattesøvn, sørger du også for, at de naturlige processer fungerer, som de skal.

Det vil sige, at dine hudceller bliver genopbygget, at dine organer skiller sig af med affaldsstoffer, og at hjerne sorterer i dagens indtryk og får vasket tavle ren. Alt dette er med til at gøre, at du hver morgen vil vågne både frisk og veludhvilet.

Åbner du derimod morgen efter morgen med en følelse af, at du har et lavt energiniveau, ømhed i nakken eller noget helt tredje, så er det på tide at skifte din seng ud. Det nytter simpelthen ikke at bekæmpe dette med stærk espresso eller faste aftaler hos en fysioterapeut.

Alt for mange danskere går på kompromis med deres seng

Desværre er der rigtig mange danskere, der går på kompromis med deres seng. Dette kan der være et hav af årsager til, at de gør, men det er dog et faktum, at mange danskere sover i en seng, der ikke giver en tilstrækkeligt høj søvnkvalitet.

Føler du selv, at du ikke er frisk og veludhvilet, når du vågner om morgenen, er det meget vigtigt, at du ikke tøver med at investere i en ny seng. Det er nemlig et klart tegn på, at det er tid til, at den gamle seng bliver skiftet ud.

Økonomien er afgørende for mange

En stor del af dem, der ikke er villige til at investere i en ny seng, holder sig tilbage, fordi de ikke ønsker at bruge for mange penge på det. Heldigvis kan du sagtens købe din nye seng på tilbud, uden at skulle gå på kompromis.

Hvad dette vil sige er, at det sagtens kan lade sig gøre at købe en seng, uden at sprænge budgettet. Hertil skal man også huske på, at det er en direkte investering i sin sundhed, hvorfor det bestemt er pengene værd.