Så mange kalorier i avocado er der

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Hvis du drømmer om at tabe dig, så bør du uden tvivl kende til kalorier. Med den viden kan du nemlig sammensætte den perfekte kostplan, så du får lige præcis den mængde mad, du har brug for.

Og hvilken slags mad er det så?

Jo, et svar kunne være en frugt som avocadoen. Men inden du moser den næste omgang guacamole sammen, bør du lige vide, hvor mange kalorier i avocado der faktisk er.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Først skal du dog vide, hvad ”kalorier” er

Kalorier er en betegnelse for energi. Energi, som kroppen har brug for, og energi, som kommer fra kosten.

Kroppen skal nemlig hele tiden holde dig i live, og derfor skal den hele tiden have energi.

Når du eksempelvis spiser en stor, saftig bøf, får du en bestemt mængde kalorier ind i kroppen. Antallet af kalorier står altid oplyst på bagsiden af alle madvarer.

Hvis du ved, hvor mange kalorier du har brug for i løbet af en dag, så kan du også regne ud, hvor mange færre kalorier du bør indtage for at tabe dig.

Hvor mange kalorier i avocado er der så?

Avocadoer kommer i mange forskellige størrelser. Men den mest udbredte er den medium-store avocado.

Der vil omtrent være 250 gram kalorier i avocado af medium størrelse.

Det er faktisk en forholdsvis stor omgang kalorier i én frugt. Til sammenligning finder du eksempelvis halvt så mange kalorier i banan.

Men er det nødvendigvis en dårlig ting?

Hvordan ser avocado næringsindhold ud?

Mange forguder avocadoen. Og mange falder i svime over de sunde egenskaber ved avocadoen.

Men det er med god grund, for avocadoen er virkelig en sund frugt.

Der er mange kalorier i avocado, ja, og de fleste af kalorierne kommer faktisk fra fedt. I en medium avocado er der hele 23 gram fedt. Men det er ikke en ulempe – tværtimod.

Dét fedt, du finder i en avocado, er af den ”gode” slags. Den slags, der er med til at sænke det dårlige kolesterol og forøge det gode kolesterol i din krop.

Ud over det gode fedt, så finder du også et hav af mineraler og vitaminer i avocado: Vitamin A, K, E, C og B, jern, calcium, magnesium og kalium.

Avocado kan hjælpe med vægttab

Avocado er ikke bare en sund og nærende – og lækker – frugt; Avocado kan også hjælpe dig med dit vægttab.

Avocado består af mange kostfibre, og det får dig til at føle dig mæt i længere tid. Et studie har faktisk vist, at forsøgspersonerne følte sig mæt i helt op til 4 timer!

Og så lægger avocado generelt bare op til at skulle bruges i sunde anretninger. Dermed kan avocadoen bruges som en god undskyldning for at sammensætte en sundere kostplan.

Lad Arono skræddersy den perfekte kostplan til dig

Hvis du drømmer om at leve et sundere liv – med den rette mængde kalorier –  så bør du have den rette kostplan ved hånden.

Den rette kostplan kan Arono hjælpe dig med.

Du kan hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy en sund og næringsrig kostplan til dig, så du kan tabe vægt på effektiv vis.

Få en gratis personlig kostplan!