Med en kombination af sund kost, vægttabspiller og motion, kan du tabe dig

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 01. feb 2023

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du sidder på sofaen og spiser takeaway flere dage om ugen, er det måske på tide af se på dine vaner. Husker du at få tid til at lave nærende mad? Prioriterer du overhovedet motion? Med vægttabs piller kan du også godt få vægttabsresultater. Men kun hvis du også selv arbejder med. Du kan også vælge at bruge det nu velkendte produkt Wegovy fra Novo Nordisk som et som et supplement til arbejdet med et vægttab, men du skal naturligvis altid bruge dem i samråd med din læge.

Gode kostvaner og sund mad er første store skridt på vejen

For at have gode kostvaner og spise sund mad, er det vigtigt at du har et godt overblik over, hvad du putter i munden. Med vægttabsmedicinen Wegovy reguleres din appetit, men det er dit ansvar, at det, du vælger at spise, er sundt og nærende. Du skal stadivæk sørge for at få dit daglige energiforbrug dækket af god mad.

Ingen alkohol i stride strømme: sig nej tak og hav en fest alligevel

Det er ikke altid nødvendigt at drikke alkohol for at have en god fest. Bruger du vægttabsmedicin er det især en dårlig idé at frådse med drikkevarerne. Selvom Wegovy er godtkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur, kan du ikke forvente resultater, hvis du overdriver med alkohol. Alkohol risikerer at få dig til at overspise, fordi det er sværere at mærke kroppen, når du er fuld. Men du kan jo også sagtens danse vildt og have det sjovt uden alkohol.

Motion og træning skal være en god rutine og gi' et serotoninboost

Motion og træning er en vigtig del af et sundt liv. Det kan hjælpe med at holde dig i god form, men det kan også give dig et serotoninboost. Serotonin udløses naturligt efter eksempelvis en løbetur, og har mange positive effekter på humør og velvære. Etablerer du gode træningsrutiner samtidig med at du bruger Wegovy eller vægttabspiller, kan du givetvis vedligeholde et vægttab efter endt behandling.

Tid til at tjekke ind: Evaluering og motivation gennem samtaler med egen læge

Når du bruger vægttabsmedicin, skal du huske at booke tider hos lægen, så I sammen kan evaluere dine fremskridt. Det kan også hjælpe dig med at blive motiveret til at vedligeholde dem gode indsats. Samtaler med lægen vil samtidig sørge for, at du hele tiden kan støtte dig til vejledning baseret på din unikke helbredsmæssige situation.

Vægttabspiller eller Wegovy kan være et nyttigt supplement til din kost og livsstil, hvis de bruges korrekt. Det er vigtigt at overholde doseringen og følge din læges anvisninger for at opnå de bedste resultater. Desuden skal du huske at spise sunde måltider, motionere regelmæssigt og skære ned på dit alkoholforbrug.