Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.
Bagt kartoffel med tun
100 min. total
Ingredienser
- 4 stk kartoffel, skrubbet
 - 4 spsk forårsløg, hakket
 - 1 tsk olivenolie
 - 1 stk løg, hakket
 - 350 gram tun, drænet
 - 1 stk rød peberfrugt i tern
 - 1,2 dl majs, drænet
 - 1 fed hvidløg, finthakket
 - 1 tsk chili, stødt
 - 0,75 tsk spidskommen, stødt
 - 0,6 dl creme fraiche
 - 4,7 dl cheddar, revet
 
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 220 °C. Læg sølvpapir på en bageplade. Skrub kartofler rene og stik dem over det hele med en gaffel.
 - Gnid olivenolie ind i dem og krydr med salt og peber. Læg kartoflerne på bagepladen. Bag i 50-60 minutter, vend kartoflerne halvvejs. Lad dem køle af.
 - Opvarm olie i en stegepande ved mellem varme. Tilføj løg og steg i omtrent 10 minutter. Tilføj tun, peberfrugt og majs og steg i yderligere 2 minutter.
 - Tilføj hvidløg, chili, spidskommen, salt og peber, rør indtil det dufter, omtrent 30 sekunder. Fjern fra varmen. Skær kartoflerne over og udhul dem.
 - Gem det udhulede kartoffel. Anret de hule kartofler på bagepladen. Rør kartoffelindmad og creme fraiche sammen i en skål.
 - Mos indtil ensartet. Tilføj ost og tun blandingen til skål og mos det sammen. Øs blandingen op i de hule kartofler, drys ost udover.
 - Bag i yderligere 10-15 minutter. Server med overskydende creme fraiche, ost og forårsløg. Værsgo!
 
Ernæring (pr. person)
Kalorier: 583 kcal.
Protein: 25%
Kulhydrat: 36%
Fedt: 38%