Bagt kartoffel med tun

100 min. total

Ingredienser

  • 4 stk kartoffel, skrubbet
  • 4 spsk forårsløg, hakket
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 stk løg, hakket
  • 350 gram tun, drænet
  • 1 stk rød peberfrugt i tern
  • 0,5 cup majs, drænet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chili, stødt
  • 0,75 tsk spidskommen, stødt
  • 0,25 cup creme fraiche
  • 2 cup cheddar, revet

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 220 °C. Læg sølvpapir på en bageplade. Skrub kartofler rene og stik dem over det hele med en gaffel.
  2. Gnid olivenolie ind i dem og krydr med salt og peber. Læg kartoflerne på bagepladen. Bag i 50-60 minutter, vend kartoflerne halvvejs. Lad dem køle af.
  3. Opvarm olie i en stegepande ved mellem varme. Tilføj løg og steg i omtrent 10 minutter. Tilføj tun, peberfrugt og majs og steg i yderligere 2 minutter.
  4. Tilføj hvidløg, chili, spidskommen, salt og peber, rør indtil det dufter, omtrent 30 sekunder. Fjern fra varmen. Skær kartoflerne over og udhul dem.
  5. Gem det udhulede kartoffel. Anret de hule kartofler på bagepladen. Rør kartoffelindmad og creme fraiche sammen i en skål.
  6. Mos indtil ensartet. Tilføj ost og tun blandingen til skål og mos det sammen. Øs blandingen op i de hule kartofler, drys ost udover.
  7. Bag i yderligere 10-15 minutter. Server med overskydende creme fraiche, ost og forårsløg. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 583 kcal.

Protein: 25%

Kulhydrat: 36%

Fedt: 38%