Bagte kødboller og tomatsauce

70 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk tomatpuré
  • 28 ounce hakkede tomater
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 1 pound hakket oksekød (lav fedt)
  • 0,5 cup ricotta ost
  • 8 spsk parmesan, revet
  • 1 cup rasp
  • 1 stk æg, pisket
  • 1 stk skalotteløg, finthakket
  • 4 stykke brød, fuldkorn, ristet

Instruktioner

  1. Opvarm olien i en kasserolle ved mellem varme. Sauter løg og 1/3 af hvidløg indtil møre.
  2. Tilføj chiliflager og tomatpuré. Kog i yderligere 1 minut under omrøring. Tilføj tomat, basilikum, salt og peber.
  3. Bring det i kog, skru ned og lad det simre med kødbollerne tilberedes. Forbered en smedejernspande ved at smøre med olivenolie.
  4. Forvarm ovn til 205 °C. Tilføj ricotta, parmesan, rasp, æg, hvidløg, salt og peber til en skål.
  5. Æld det sammen med hænderne. Form det til kødboller og læg dem i smedejernspanden.
  6. Stil panden i ovnen. Bag i omtrent 40 minutter. Lad saucen simre imens, rør lejlighedsvist.
  7. Læg kødbollerne på en tallerken. Øs tomatsauce over og server med ristet brød.

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 620 kcal.

Protein: 29%

Kulhydrat: 32%

Fedt: 39%