Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.
Bagte kødboller og tomatsauce
70 min. total
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg, hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 2 spsk tomatpuré
- 790 gram hakkede tomater
- 2 spsk basilikum, hakket
- 450 gram hakket oksekød (lav fedt)
- 1,2 dl ricotta ost
- 8 spsk parmesan, revet
- 2,4 dl rasp
- 1 stk æg, pisket
- 1 stk skalotteløg, finthakket
- 4 stykke brød, fuldkorn, ristet
Instruktioner
- Opvarm olien i en kasserolle ved mellem varme. Sauter løg og 1/3 af hvidløg indtil møre.
- Tilføj chiliflager og tomatpuré. Kog i yderligere 1 minut under omrøring. Tilføj tomat, basilikum, salt og peber.
- Bring det i kog, skru ned og lad det simre med kødbollerne tilberedes. Forbered en smedejernspande ved at smøre med olivenolie.
- Forvarm ovn til 205 °C. Tilføj ricotta, parmesan, rasp, æg, hvidløg, salt og peber til en skål.
- Æld det sammen med hænderne. Form det til kødboller og læg dem i smedejernspanden.
- Stil panden i ovnen. Bag i omtrent 40 minutter. Lad saucen simre imens, rør lejlighedsvist.
- Læg kødbollerne på en tallerken. Øs tomatsauce over og server med ristet brød.
Ernæring (pr. person)
Kalorier: 620 kcal.
Protein: 29%
Kulhydrat: 32%
Fedt: 39%