Bagte kødboller og tomatsauce

70 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk tomatpuré
  • 790 gram hakkede tomater
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 450 gram hakket oksekød (lav fedt)
  • 1,2 dl ricotta ost
  • 8 spsk parmesan, revet
  • 2,4 dl rasp
  • 1 stk æg, pisket
  • 1 stk skalotteløg, finthakket
  • 4 stykke brød, fuldkorn, ristet

Instruktioner

  1. Opvarm olien i en kasserolle ved mellem varme. Sauter løg og 1/3 af hvidløg indtil møre.
  2. Tilføj chiliflager og tomatpuré. Kog i yderligere 1 minut under omrøring. Tilføj tomat, basilikum, salt og peber.
  3. Bring det i kog, skru ned og lad det simre med kødbollerne tilberedes. Forbered en smedejernspande ved at smøre med olivenolie.
  4. Forvarm ovn til 205 °C. Tilføj ricotta, parmesan, rasp, æg, hvidløg, salt og peber til en skål.
  5. Æld det sammen med hænderne. Form det til kødboller og læg dem i smedejernspanden.
  6. Stil panden i ovnen. Bag i omtrent 40 minutter. Lad saucen simre imens, rør lejlighedsvist.
  7. Læg kødbollerne på en tallerken. Øs tomatsauce over og server med ristet brød.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.


Ernæring (pr. person)

Kalorier: 620 kcal.

Protein: 29%

Kulhydrat: 32%

Fedt: 39%