Blomkålskødboller

40 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkål, buketter
  • 3 tsk olivenolie
  • 0,25 stk rødløg, hakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1,4 cup havregryn
  • 2 spsk italiensk krydderi
  • 0,5 cup græsk yoghurt
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 cup romainesalat, snittet

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 175 °C. Læg bagepapir på en bageplade. Fordel blomkålbukketerne på pladen og dryp 1/3 af olien på dem.
  2. Vend blomkålen i olien, så de er dækket. Bag dem i 20 minutter. Imens. opvarm da 1/2 af den resterende olie i en pande ved mellem varme.
  3. Sauter løg og hvidløg indtil de er klare og fjern dem fra varmen. Tag blomkålen ud af ovnen.
  4. Tilføj blomkål, havregryn, hvidløg og løg til en foodprocessor og blend dem sammen. Hæld blandingen i en skål.
  5. Tilføj krydderier, salt, peber og den resterende olie. Rør det sammen. Rul blandingen til små boller.
  6. Læg dem på bagepladen. Stil dem i fryseren i 10-15 minutter. Opvarm en pande med fedtstof over mellem-høj varme.
  7. Steg blomkålbollerne i 10-15 minutter. Bland yoghurt, hvidløgspulver og citronsaft i en skål.
  8. Server blomkålskødbollerne med yoghurt dip og salat til. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 198 kcal.

Protein: 19%

Kulhydrat: 53%

Fedt: 28%