Buddha bowl med kikærter og sød kartoffel

Denne lækre vegetariske buddha bowl er spækket med protein og mætter derfor rigtig godt. Retten indeholder bl.a. kikærter, sød kartoffel og squash som er krydret med chili og stødt spidskommen.

10 min. forb.
15 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk persille, hakket
  • 0,5 stk hovedsalat
  • 0,75 tsk hvidløgspulver
  • 0,75 tsk chili, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 4,5 dl kikærter, drænet
  • 1 stik squash, i skiver
  • 2 stk sød kartoffel, i tern
  • 0,5 stk rødløg, i skiver
  • 2 spsk olivenolie

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Dryp olivenolie på rødløg, søde kartofler og squash. Krydr med salt og peber. Fordel på en bradepande. Bag dem i 10-15 minutter.
  3. Imens bland da kikærter med spidskommen, chili, hvidløg, salt og peber i en skål.
  4. Opvarm olie i en pande ved mellem varme. Sautér kikærterne, rør ofte. Skrug ned for varmen, hvis de bruner for hurtigt. Tag dem af når de dufter og er let brune.
  5. Arranger retten i tallerkener med salat nederst, grøntsager i midten og kikærter øverst. Pynt med persille.

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 551 kcal.

Protein: 15%

Kulhydrater: 52%

Fedt: 33%