Burger med rødbedebøffer

Burgere med rødbedebøffer er både et sundt og lækkert alternativt til de traditionelle burgere med kødbøffer. Derudover giver rødbeden bøfferne den flotteste pinke farve, som blot gør burgerne mere appetitlig at nyde. Burgerne fyldes dertil med avocado, rucola og en lækker hjemmelavet dressing.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 1 stk tomat, i skiver
  • 1 stk avocado, i skiver
  • 4,5 dl rucola
  • 4 stk burgerbolle, fuldkorn
  • 0,25 tsk peber
  • 0,25 tsk salt
  • 1 dl basilikum
  • 4,5 dl cannellini bønner, drænet
  • 1,2 dl rødbede, revet
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk hørfrø
  • 1 tsk persille, hakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1,2 dl yoghurt natural

Instruktioner

  1. I en blender, bland yoghurt, chilisauce, persille og 2/3 af hvidløget. Blend indtil ensartet. Lad det trække.
  2. Put hørfrø i en foodprocessor og puls et par gange. Tilføj rødbeder, bønner, basilikum, det resterende hvidløg, salt og peber.
  3. Puls indtil det er hakket og blandet. Tag blandingen ud og form den til hakkebøffer. Opvarm en stegepande ved mellem-høj varme.
  4. Hæld olie på panden. Steg bøfferne i 5 minutter på hver side. Skær bollerne i halve og rist dem.
  5. Læg rucola og bøf på underbollen. Læg tomat og avocado ovenpå. Hæld dressing på og afslut med overbollen. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 574 kcal.

Protein: 17%

Kulhydrat: 64%

Fedt: 18%