Cremet kartoffel-blomkålssuppe

Denne cremede suppe er lavet på kartoffel og blomkål, og krydret med salt, peber og muskatnød. Serveres med sprødt ristet fuldkornsbrød.

10 min. forb.
35 min. total

Ingredienser

  • 4 stk fuldkornsbrød, ristet
  • 0,5 tsk muskatnød, stødt
  • 2 blad laurbærblad
  • 9,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 buket blomkål
  • 3 stk kartoffel, i tern
  • 1 stk løg, hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Instruktioner

  1. Opvarm olien i en gryde ved mellem varme. Sauter løg i 3-5 minutter.
  2. Tilføj kartoffel og blomkål. Steg i et par minutter mere under omrøring.
  3. Tilføj bouillon og laurbærblade.
  4. Bring det op at simre, skru ned til mellem-lav varme, læg låg på og lad det simre i 25-30 minutter.
  5. Fjern laurbærblad og hæld suppen i en blender. Blend indtil ensartet.
  6. Krydr med salt, peber og muskatnød. Server med ristet brød. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 299 kcal

Protein: 12%

Kulhydrat: 63%

Fedt: 24%