Cremet Kartoffelsuppe

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 0,25 cup løg, hakket
  • 2 tsk hvidløg, finthakket
  • 2 cup kartoffel i tern
  • 2 cup mælk
  • 2 cup grøntsagsbouillon
  • 0,5 tsk timian, hakket

Instruktioner

  1. Varm olivenolie på lav varme i en gryde og steg løgene til de er gyldne. Tilføj hvidløg og steg i 1 min. Tilføj kartofler og fond.
  2. Bring blandingen i kog og reducér til lav varme. Hæld mælken i og lad det simrekoge til kartoflerne er møre. (Valgfrit: tilføj timian blade).
  3. Brug en food processor til at blende suppen til en puré. Hæld blandingen over i en ren gryde og bring det i kog.
  4. Hvis suppen er for tyk, kan den tyndes op med en smule fond fra tidligere. Smag til med krydderier, velbekomme!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 145 kcal.

Protein: 17%

Kulhydrat: 54%

Fedt: 29%