Falafelsalat med hummus

30 min. total

Ingredienser

  • Falafel
    15 ounce kikærter, drænet
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stk skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk persille, hakket
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 2 spsk fuldkornshvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • Hummus
    15 ounce kikærter, drænet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • Salat
    1 stk rødkål, snittet
  • 1 stk avocado i skiver
  • 1 cup tomat, hakket
  • 1 cup ærtespirer
  • 0,5 cup bladselleri, hakket
  • 2 stykke citronbåd

Instruktioner

  1. Falafel
    I en food processor, tilføj kikærter, hvidløg, skalotteløg, persille, spidskommen, koriander og mel. Krydr med salt og peber.
  2. Blend indtil blandingen er en tyk grød. Form små bøffer. Opvarm olie i en non-stick pande. Steg falafelbøfferne til de er gyldne. Læg dem på en tallerken.
  3. Hummus
    I en food processor, tilføj kikærter, hvidløg, olivenolie, citronsaft, spidskommen og salt.
  4. Blend indtil ensartet. Tilsæt vand indtil hummusen har den ønskede konsistens.
  5. Salat
    Tag en skål og arranger kål, avocado, tomat, ærtespire, selleri og falafel.
  6. Øs lidt hummus på. Server med citronbåde. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 608 kcal.

Protein: 16%

Kulhydrat: 47%

Fedt: 37%