Fuldkorns Pizza Margherita

40 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 cup varmt vand
  • 1,5 cup hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,25 cup flåede tomater
  • 1 tsk italiensk krydderi
  • 6 ounce mozzarella, revet
  • 2 stk tomat i skiver
  • 2 spsk basilikum

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 230 °C. I en skål, opløs gær, sukker og salt i varmt vand.
  2. Tilføj 3/4 af melet og olien til skålen. Rør indtil ensartet. Tilføj det sidste mel lidt af gangen. Æld dejen sammen.
  3. Dæk dejen til og lad den hæve i 20 minutter. Derefter, rul dejen ud til den er omtrent 3 mm tyk.
  4. Strø mel på et stykke bagepapir og læg bunden op på den. Brug en ske til at smøre de flåede tomater ud på bunden.
  5. Drys med italienske krydderier. Læg mozzarella, tomater og basilikum på pizzaen.
  6. Træk bagepapir og pizza over på en bageplade. Bag pizzaen i 10-13 minutter. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 709 kcal.

Protein: 21%

Kulhydrat: 50%

Fedt: 30%