Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.
Græsk Pizza med Kalamata Oliven
100 min. total
Ingredienser
-
Dej
1,2 dl vand - 0,5 spsk honning
- 2 tsk olivenolie
- 1,3 tsk tørgær
- 1,8 dl hvedemel
- 0,6 dl fuldkornshvedemel
- 0,5 tsk salt
-
Fyld
1 spsk olivenolie - 1 fed hvidløg, finthakket
- 110 gram mozzarella, revet
- 60 gram fetaost, smuldret
- 2,4 dl sorte oliven
Instruktioner
-
Dej
Rør lunkent vand, honning og 3/4 af olivenolien sammen i en skål. - Drys gæren op toppen og lad det stå i 10 minutter. I en food-processor, bland hvedemel, fuldkornsmel og salt. Bland ved at pulsere.
- Hæld gærblandingen i og pulser indtil ensartet. Tilføj lidt mel og pulser, gentag indtil der dannes en blød dej. Skrab dejen ud på en mel belagt bordflade.
- Æld dejen indtil overfladen er glat, tilføj mel efter behov. Smør en skål let med resterende olivenolie.
- Form dejen til en kugle og placer den i skålen. Vend dejen til den er indsmurt i olie. Dæk skålen med et viskestykke og lad den hæve en omtrent 1 time.
- Slå dejen ned og lad den hvile i 10 minutter. Forvarm ovnen til 230 °C. Smør oversiden af et bagepapir let med olie.
- Rul dejen ud til en oval på en bordflade drysset med mel. Læg dejen på bagepapiret.
-
Fyld
Bland olivenolie og hvidløg i en mikroovnsikker kop. Varm det i 30 sekunder ved fuld kræft. Fjern fra mikrobølgeovnen. - Pensel dejen med hvidløgsolien. Fordel al osten og oliven på toppen.
- Bag indtil skorpen er gyldenbrun, omtrent 10-12 minutter. Tag pizzaen ud af ovnen og skær den i stykker. Værsgo!
Ernæring (pr. person)
Kalorier: 688 kcal.
Protein: 18%
Kulhydrat: 36%
Fedt: 46%