Græsk Pizza med Kalamata Oliven

100 min. total

Ingredienser

  • Dej
    0,5 cup vand
  • 0,5 spsk honning
  • 2 tsk olivenolie
  • 1,3 tsk tørgær
  • 0,75 cup hvedemel
  • 0,25 cup fuldkornshvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • Fyld
    1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 4 ounce mozzarella, revet
  • 2 ounce fetaost, smuldret
  • 1 cup sorte oliven

Instruktioner

  1. Dej
    Rør lunkent vand, honning og 3/4 af olivenolien sammen i en skål.
  2. Drys gæren op toppen og lad det stå i 10 minutter. I en food-processor, bland hvedemel, fuldkornsmel og salt. Bland ved at pulsere.
  3. Hæld gærblandingen i og pulser indtil ensartet. Tilføj lidt mel og pulser, gentag indtil der dannes en blød dej. Skrab dejen ud på en mel belagt bordflade.
  4. Æld dejen indtil overfladen er glat, tilføj mel efter behov. Smør en skål let med resterende olivenolie.
  5. Form dejen til en kugle og placer den i skålen. Vend dejen til den er indsmurt i olie. Dæk skålen med et viskestykke og lad den hæve en omtrent 1 time.
  6. Slå dejen ned og lad den hvile i 10 minutter. Forvarm ovnen til 230 °C. Smør oversiden af et bagepapir let med olie.
  7. Rul dejen ud til en oval på en bordflade drysset med mel. Læg dejen på bagepapiret.
  8. Fyld
    Bland olivenolie og hvidløg i en mikroovnsikker kop. Varm det i 30 sekunder ved fuld kræft. Fjern fra mikrobølgeovnen.
  9. Pensel dejen med hvidløgsolien. Fordel al osten og oliven på toppen.
  10. Bag indtil skorpen er gyldenbrun, omtrent 10-12 minutter. Tag pizzaen ud af ovnen og skær den i stykker. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 688 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 36%

Fedt: 46%