Græske "Gyros" Med Tzatziki

25 min. total

Ingredienser

  • 2 cup græsk yoghurt
  • 1 stk agurk i skiver
  • 0,5 tsk dild, hakket
  • 7 tsk hvidløg, finthakket
  • 1 pound flankesteak
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 stk pitabrød, fuldkorn
  • 0,5 stk løg i skiver
  • 1 stk tomat i skiver
  • 0,5 stk gul peberfrugt, skåret
  • 2 gram persille, hakket

Instruktioner

  1. Til at lave saucen, mix yoghurt, halvdelen af agurken, dild og halvdelen af hvidløget i en blender og blend indtil overfladen er glat. Smag og juster med krydderier. Tildæk og sæt på køl.
  2. Marinér oksebrystet med olivenolie, det resterende hvidløg, oregano, salt, peber og citronsaft i en lynlåspose. Lad det hvile i 3-5 min.
  3. Varm en stegepande på medium-høj varme. Steg bøffen i 6-8 min. på hver side. Læg bøffen på et skærebræt og skær den ud i tynde skiver. Varm pitabrødene efter pakkens anvisning.
  4. Anret de varme pitabrød med oksebryst, løg, resterende agurk, tomat og peberfrugt. Hæld tzatziki henover til sidst og pynt med persille.

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 21%

Kulhydrat: 28%

Fedt: 51%