Gulerod med hjemmelavet hummus

Den arabiske snack, hummus, der er lavet på en bund af kikærter er en favorit hos rigtig mange mennersker. Vidste du at hummus faktisk er enormt nemt selv at lave? Prøv opskriften nedenunder, og server hummusen med gulerodsstænger eller dine fortrukne grøntsager skåret i stænger.

10 min. total

Ingredienser

  • 8 stk gulerod, skåret i stænger
  • 0,5 tsk paprika
  • 2 spsk vand
  • 4,5 dl kikærter, drænet
  • 0,5 tsk spidskommen, stødt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tahini
  • 3 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Tilføj tahini og citronsaft til en foodprocessor. Blend i 1 minut. Skrab siderne ned og blend i 30 sekunder.
  2. Tilføj olie, hvidløg, spidskommen og salt. Blend i 30 sekunder og skrab siderne ned.
  3. Tilføj 1/2 af kikærterne, blend i 1 minut. Skrab siderne ned. Tilføj de resterende kikærter og blend i 1-2 minutter.
  4. Tilføj vand hvis hummussen er for tyk. Smag til med krydderier. Skrab den ud i en skål. Dryp olie og drys paprika over hummussen. Server den til gulerodsstænger. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 269 kcal.

Protein: 14%

Kulhydrat: 44%

Fedt: 41%