Gulerod-kålmuffins

40 min. total

Ingredienser

  • 300 gram speltmel, fuldkorn
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,25 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk paprika
  • 2 stk æg
  • 3 spsk olivenolie
  • 7 spsk yoghurt, naturel
  • 0,33 cup vand
  • 4 blad hvidkål, hakket
  • 1 stk gulerod, revet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 100 gram cheddar, revet

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 175 °C. Si alle tørre ingredienser - speltmel, bagepulver, natron, salt, peber gurkemeje og paprika - ned i en skål. Lav en fordybning i midten.
  2. Pisk æg, olie, yoghurt og vand sammen og hæld det i de tørre ingredienser. Rør dejen sammen. Pas på ikke at røre for meget. Tilsæt vand, hvis dejen er for tyk.
  3. Tilføj grøntsager og 3/4 af osten. Vend det nænsomt ind i dejen. Sæt papir i en muffinform og øs dejen op i. Strø den resterende ost over toppen.
  4. Bag i 20-25 minutter. Store muffins skal bage længere. Lad dem køle af på en bagerist. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 348 kcal.

Protein: 14%

Kulhydrat: 47%

Fedt: 39%