Gulerod med hjemmelavet hummus

10 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk tahini
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 tsk spidskommen, stødt
  • 15 ounce kikærter, drænet
  • 2 spsk vand
  • 0,5 tsk paprika
  • 8 stk gulerod i stænger

Instruktioner

  1. Tilføj tahini og citronsaft til en foodprocessor. Blend i 1 minut. Skrab siderne ned og blend i 30 sekunder.
  2. Tilføj olie, hvidløg, spidskommen og salt. Blend i 30 sekunder og skrab siderne ned.
  3. Tilføj 1/2 af kikærterne, blend i 1 minut. Skrab siderne ned. Tilføj de resterende kikærter og blend i 1-2 minutter.
  4. Tilføj vand hvis hummussen er for tyk. Smag til med krydderier. Skrab den ud i en skål. Dryp olie og drys paprika over hummussen. Server den til gulerodsstænger. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 268 kcal.

Protein: 14%

Kulhydrat: 44%

Fedt: 41%