Gurkemeje-blomkålssalat

30 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, buketter
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk gurkemeje, stødt
  • 5 ounce rucola
  • 0,5 cup persille, hakket
  • 0,5 stk rødløg i skiver
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 cup græsk yoghurt
  • 2 spsk tahini
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Forvarm ovn til 220 °C. Læg blomkålen i en skål.
  2. Tilføj 1/3 af olien, spidskommen, gurkemeje, salt og peber; vend til blomkålen er dækket.
  3. Fordel blomkålen på en bageplade. Bag dem, rør rundt halvvejs, omtrent 20 minutter.
  4. I en skål, bland rucola, persille, læg og sesamfrø og vend. Læg salaten på en tallerken.
  5. Tag en ny skål og pisk yoghurt, olie, tahini, citronsaft, salt og peber sammen. Smag til med krydderier.
  6. Anret blomkålen ovenpå salaten. Dryp yoghurtdressingen over salaten. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 268 kcal.

Protein: 20%

Kulhydrat: 19%

Fedt: 61%