Hjemmelavet falafel og quinoasalat

25 min. total

Ingredienser

  • 15 ounce kikærter, drænet
  • 15 gram persille, hakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 stk skalotteløg, finthakket
  • 0,5 tsk sesamfrø
  • 0,5 tsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 cup quinoa
  • 3 cup spinat
  • 1 stk avocado i skiver
  • 1 cup grønne ærter, blancheret
  • 2 tsk tahini
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk varmt vand

Instruktioner

  1. Tilføj kikærter, persille, skalotteløg, sesamfrø, spidskommen, salt og peber til en foodprocessor. Blend indtil ensartet.
  2. Tilføj mel lidt af gangen indtil blandingen er tør og let at forme. Skrab den ud i en skål.
  3. Form små boller og tryk dem flade. Opvarm olien i en pande ved mellem varme. Steg falafel i 4-5 minutter, vend undervejs.
  4. Kog quinoa efter emballagens anvisninger.
  5. Anret quinoa på en tallerken sammen med avocado, grønne ærter, spinat og falafel.
  6. Pisk tahini, hvidløgspulver, vand, salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 733 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 47%

Fedt: 35%