Indisk blomkålskarry

40 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg, hakket
  • 1 stk ingefær, revet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk karry
  • 230 gram hakkede tomater
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 2 stk kartoffel i tern
  • 1 stk rød chili, halveret på langs
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk koriander, hakket
  • 1 cup basmati ris

Instruktioner

  1. Opvarm olien i en kasserolle ved mellem varme. Steg løgene i 10 minutter. Tilføj ingefær, hvidløg, gurkemeje, spidskommen og karry.
  2. Steg i 1 minut. Rør tomat og sukker i. Tilføj blomkål, kartofler og chili.
  3. Læg låg på og kog i 30 minutter, rør jævnligt rundt. Når grøntsagerne er kogte, fjern da chilien.
  4. Imens, kog da risene efter emballagens anvisninger. Fjern dem fra varmen og hæld evt. overskydende vand fra.
  5. Hæld karryen i en skål. Rør citronsaft og drys med korriander. Server med ris. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 726 kcal.

Protein: 12%

Kulhydrat: 75%

Fedt: 13%