Indisk dahl med linser og gulerødder

Denne lækre opskrift på dahl stammer fra Indien og er baseret på linser og gulerødder. Retten er krydret med chili, ingefær og fennikel, som giver retten et let spicy og krydret smag.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk citron, i både
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 100 gram røde linser
  • 1,8 dl kokosmælk
  • 3 dl vand
  • 1 stk gulerød, i tern
  • 2 stk tomat, hakket
  • 0,25 tsk fennikelfrø
  • 1 spsk ingefær
  • 1 spsk løg, hakket
  • 1 spsk olivenolie

Instruktioner

  1. Steg løgene i olie ved mellem varme indtil gennemsigte. Tilføj da ingefær og fennikelfrø. Steg i endnu 5 minutter.
  2. Tilføj tomater, gulerødder, vand, kokosmælk, salt og peber. Bring det op at koge. Skrue derefter ned så det simre og tilføj linserne.
  3. Kog i endnu 15-20 minutter. Server i dybe tallerkener pyntet med frisk rå chili og citronsaft.

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 330 kcal

Protein: 19%

Kulhydrat: 42%

Fedt: 39%