Kødboller og salat

35 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound hakket oksekød (lav fedt)
  • 1 cup rasp
  • 1 stk æg
  • 0,25 cup løg, hakket
  • 2 spsk persille, hakket
  • 0,5 tsk hvidløg, finthakket
  • 2 spsk parmesan, revet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 cup cherrytomat, halveret
  • 1 stk rødløg i skiver
  • 5 ounce rucola
  • 0,75 cup yoghurt, naturel
  • 2 tsk dild, hakket
  • 5 ounce spinat

Instruktioner

  1. Forvarm ovn til 175 °C. Smør en bredepande med fedtstof.
  2. Bland oksekød, rasp, æg, løg, persille, hvidløg, salt og peber.
  3. Form blandingen til kødboller og læg dem på bradepanden. Bag dem 20 minutter i ovnen, vend dem halvvejs.
  4. Imens, pisk da 2/3 af olien, 1/2 af citronsafte, salt og peber. Tilføj løg, tomat, spinat og rucola. Vend salaten.
  5. Pisk den resterende olie, resterende citronsaft, yoghurt, dild, salt og peber sammen. Server kødbollerne med yoghurtdip og salat. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 576 kcal.

Protein: 31%

Kulhydrat: 21%

Fedt: 48%