Kyllinge Kødboller og Spaghetti

60 min. total

Ingredienser

  • 0,55 pound hakket kylling
  • 0,07 pound parmesan, revet
  • 0,5 cup rasp
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 stk æg, pisket
  • 0,5 cup persille, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 stk løg, hakket
  • 16 ounce flåede tomater
  • 6 ounce tomatpuré
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 1 spsk italiensk krydderi
  • 16 ounce spaghetti, fuldkorn

Instruktioner

  1. Bland den hakkede kylling, parmesanost, rasp, hvidløg, æg, persille, salt og peber. Form små kødboller og stil dem i køleskabbet i omtrent 30 minutter.
  2. Opvarm størstedelen af olien i en pande og steg kødbollerne til de er gyldenbrune. Gem lidt af olien til senere.
  3. For at lave saucen, opvarm resten af olivenolien i en stor kasserolle. Tilføj løg og sauter i 1-2 minutter. Tilføj de flåede tomater, tomatpureen og de italienske krydderier. Læg låg på og bring det i kog, rør lejlighedsvis. Reducer varmen, sæt låget på klem og kog i 20 minutter.
  4. Læg kødbollerne i saucen sammen med basilikumbladene og lad det simre i 10-15 minutter. Smag til med krydderier.
  5. Mens saucen simre, kog spaghettien indtil den er al dente. Dræn det.
  6. Hæld saucen over pastaen og bland godt. Pynt med frisk basilikum og knust sort peber. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20%

Kulhydrat: 58%

Fedt: 22%