Linser og ris

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 stk løg i skiver
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 4,5 cup vand
  • 1 cup brune linser
  • 2 cup brune ris
  • 3 spsk persille, hakket

Instruktioner

  1. Opvarm olien i en stegepande. Sauter løgene med 1/2 af spidskommen indtil brunet.
  2. Tag 1/3 af løgene af panden. Steg de tilbageværende løg indtil de er mørkebrune. Tag den af varmen.
  3. Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Tilføj linser, skru ned og lad det simre i 15 minutter under låg.
  4. Tilføj de letbrunet løg, ris, salt og den resterende spidskommen til gryden med linser. Læg låg på og lad det simre i yderligere 15 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og rør det mørkebrune løg i. Læg låg på og lad det trække i 5-10 minutter. Server pyntet med persille. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 615 kcal.

Protein: 15%

Kulhydrat: 69%

Fedt: 16%