Lun linsesalat

120 min. total

Ingredienser

  • 4,7 dl brune linser
  • 1 tsk salt
  • 12 dl varmt vand
  • 4,7 dl kyllingebouillon
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 blad laurbærblad
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 stk gulerod, revet
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 0,5 tsk kanel, stødt
  • 0,12 tsk cayennepeber
  • 1,2 dl koriander, hakket
  • 2 stk avocado i skiver
  • 2,4 dl cherrytomat, halveret

Instruktioner

  1. Bland linser og salt i en skål. Hæld 1/2 af det varme vand over så det dækker linserne. Lad det trække i 1 time og hæld alt vandet fra.
  2. Forvarm en oven til 175 °C. Bland linser, det resterende vand, bouillon, laurbærblad og salt i et ovnfast fad.
  3. Dæk fadet til og bag det i 50-60 minutter. Hæld vandet fra linserne og fjern hvidløg og laurbærblad.
  4. Pisk olie, citronsaft, spidskommen, kanel og cayennepber sammen i en salatskål.
  5. Tilføj linser, gulerod og koriander til dressingen og vend salaten. Krydr med salt og peber.
  6. Anret avocado og tomat ovenpå salaten. Værsgo!

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.


Ernæring (pr. person)

Kalorier: 617 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 44%

Fedt: 39%