Lun linsesalat

120 min. total

Ingredienser

  • 2 cup brune linser
  • 1 tsk salt
  • 5 cup varmt vand
  • 2 cup kyllingebouillon
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 blad laurbærblad
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 stk gulerod, revet
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 0,5 tsk kanel, stødt
  • 0,12 tsk cayennepeber
  • 0,5 cup koriander, hakket
  • 2 stk avocado i skiver
  • 1 cup cherrytomat, halveret

Instruktioner

  1. Bland linser og salt i en skål. Hæld 1/2 af det varme vand over så det dækker linserne. Lad det trække i 1 time og hæld alt vandet fra.
  2. Forvarm en oven til 175 °C. Bland linser, det resterende vand, bouillon, laurbærblad og salt i et ovnfast fad.
  3. Dæk fadet til og bag det i 50-60 minutter. Hæld vandet fra linserne og fjern hvidløg og laurbærblad.
  4. Pisk olie, citronsaft, spidskommen, kanel og cayennepber sammen i en salatskål.
  5. Tilføj linser, gulerod og koriander til dressingen og vend salaten. Krydr med salt og peber.
  6. Anret avocado og tomat ovenpå salaten. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 617 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 44%

Fedt: 39%