Mexicansk pizza

45 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup fuldkornshvedemel
  • 0,75 cup hvedemel
  • 2,3 tsk tørgær
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk sukker
  • 0,5 cup varmt vand
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk taco krydderi
  • 1 cup mozzarella, revet
  • 0,5 cup hytteost, smuldret
  • 0,25 cup kidneybønner, drænet
  • 0,25 cup majs, drænet
  • 1 spsk tabasco
  • 1 cup tomatsauce

Instruktioner

  1. Tilføj al mel, gær, salt og sukker til en food processor. Blend til det er blandet.
  2. Bland varmt vand og 1/3 af olien i en målebæger. Hæld nok at den varme væske på til at blandingen bliver til en klistret klump.
  3. Proces indtil dejen former en klump, og fortsæt yderligere 1 minut for a ælte dejen. Tilføj væske efter behov.
  4. Læg dejklumpen på en overflade strået med mel. Smør et stykke husholdningsfilm og læg det over dejen. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  5. Læg en pizzasten på den nederste ovnrist. Forvarm ovnen til den højeste temperatur. Rul dejen ud til den ønskede størrelse.
  6. Flyt bunden til en bageplade. Pisk den resterende olie, hvidløg og krydderier sammen i en skål.
  7. Pensel dejen med krydderolien. Strø mel på pizzastenen for at undgå at dejen klistre fast. Flyt bunden over på stenen.
  8. Smør tomatsauce på og strø mozzarella, hytteost, bønner, majs og tabasco over bunden. Efterlad et par centimeter i kanten til skorpe.
  9. Bag pizzaen i 10-14 minutter indtil den er sprød. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 457 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 60%

Fedt: 23%