Ovnstegt græskar-rødbedesalat

80 min. total

Ingredienser

  • 3 stk rødbede
  • 500 gram hokkaido græskar i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1,5 cup quinoa, kogt
  • 0,5 cup hytteost

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Pak rødbederne ind i sølvpapir. Bag dem i omtrent 1 time.
  2. Tag en skål, læg græskar i, dryp 1/3 del af olien over dem, krydr med salt og peber og vend græskar til de er dækket. Bag dem sammen med rødbeden i de sidste 25 minutter; vend dem en gang undervejs. Sæt dem til side, skræl rødbederne når de er kølet af og skær dem i skiver.
  3. Imens grøntsagerne er i ovnen, kog da quinoaen efter emballagens anvisninger.
  4. Ryst honning, sennep, appelsinsaft og den resterende olie sammen i en meljævner eller et syltetøjsglas.
  5. Tag en skål og bland rødbede, græskar og quinoa. Dryp dressingen ud over og smag til med krydderier. Server med hytteost på toppen. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 402 kcal.

Protein: 15%

Kulhydrat: 59%

Fedt: 26%