Ovnstegt kylling og fennikel

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk fennikel i kvarte
  • 3 pound kyllingelår
  • 1 spsk persille, hakket
  • 4 stk citronbåd
  • 2 cup romainesalat
  • 2 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Forvarm ovn til 230 °C. Smør et ovnfast fad med 1/2 af olien. Dæk bunden med fennikel. Dryp den resterende olie over fennikellen.
  2. Krydr med salt og peber. Bag i 10 minutter. Drys salt og peber på kyllingen. Læg kyllingen ovenpå fennikellen, med skinnet opad.
  3. Øs olie fra bunden af fadet op over kyllingen. Bag i omtrent 15 minutter, og øs da saft fra bunden over kyllingen igen. Bag i yderligere 10-15 minutter.
  4. Læg salatblade på en tallerken og dryp citronsaft udover. Server kylling og fennikel ovenpå. Øs saften fra panden over retten og pynt med persille og citronbåde. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 632 kcal.

Protein: 42%

Kulhydrat: 5%

Fedt: 53%