Pizza carbonara med ærter

40 min. total

Ingredienser

  • 0,75 cup fuldkornshvedemel
  • 0,75 cup hvedemel
  • 2,3 tsk tørgær
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk sukker
  • 0,5 cup varmt vand
  • 2 tsk olivenolie
  • 4 stykke kalkunbacon, hakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 cup mozzarella, revet
  • 0,5 cup grønne ærter, blancheret
  • 2 stk æg

Instruktioner

  1. Tilføj al mel, gær, salt og sukker til en foodprocessor. Blend til det er blandet. Bland varmt vand og olie i en målebæger.
  2. Hæld den varme væske i mens motoren kører, indtil blandingen bliver til en klistret klump. Kør motoren i endnu et minut for at ælte dejen.
  3. Tilføj vand eller mel efter behov. Læg dejklumpen på en overflade strået med mel. Smør et stykke husholdningsfilm og læg det over dejen.
  4. Lad dejen hvile i 20 minutter før den rulles ud for at få en bedre tekstur. Læg en pizzasten på den nederste ovnrist.
  5. Forvarm ovnen til 260 °C. Rul dejen ud til den ønskede størrelse. Læg den på en bageplade.
  6. Steg bacon på en non-stick pande indtil det er sprødt. Hak baconen i stykker.
  7. Pensel dejen med hvidløg. Træk risten med pizzastenen ud. Strø mel på stenen for at forhindre dejen klistre til stenen. Flyt dejen over på stenen.
  8. Strø ost, ærter og bacon på pizzaen. Efterlad et par centimeter i kanten til skorpe. Slå æg ud midt på pizzaen. Bag den i 12-15 minutter. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 706 kcal.

Protein: 24%

Kulhydrat: 48%

Fedt: 28%