Quinoakødbollesalat

30 min. total

Ingredienser

  • 0,5 cup quinoa
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 stk løg, hakket
  • 0,25 stk rød peberfrugt i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk persille, hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 0,5 cup rasp
  • 4 spsk parmesan, revet
  • 0,25 tsk cayennepeber
  • 1 stk æggehvider
  • 1 cup brune linser, drænet
  • 2 cup hovedsalat
  • 1 cup gulerod i strimler
  • 1 cup cherrytomat, halveret
  • 1 stk agurk i skiver
  • 1 cup radise i skiver
  • 0,5 cup granatæblekerner
  • 0,5 cup valnødder, knust

Instruktioner

  1. Kog quinoaen efter emballagens anvisninger. Hæld vandet fra.
  2. Opvarm 1/3 af olien i en non-stick pande ved mellem-lav varme. Sauter løg og peberfrugt i 4 minutter. Tilføj hvidløg, persille og oregano. Sauter i 1 minut.
  3. Overfør det til en skål. Tilføj quinoa, linser, rasp, ost, cayennepeber og æggehvide til skålen.
  4. Mos ingredienserne sammen indtil linserne er mast ud. Form det til kødboller.
  5. Opvarm den resterende olie en en pande ved mellem varme.
  6. Brun quinoabollerne i panden. Steg dem derefter i omtrent 16 minutter, vend jævnligt.
  7. Anret en tallerken med salat, gulerod, tomat, agurk, radise, granatæble, valnødder og quinoaboller.
  8. Server med din favoritdressing. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 604 kcal.

Protein: 18%

Kulhydrat: 42%

Fedt: 40%