Salmorejo

25 min. total

Ingredienser

  • 8 cup vand
  • 2 pound tomat, hakket
  • 4 stykke brød, fuldkorn, ristet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 4 stykke serranoskinke, hakket
  • 1 spsk basilikum, hakket

Instruktioner

  1. Tag en kasserolle og bring vandet i kog. Brug en kniv til at snitte et kryds i bunden af hver tomat. Put dem i kogene vand i 30 sekunder.
  2. Pil tomaterne, skær dem i kvarte og put dem i en blender. Læg brøddet i blød i et par sekunder.
  3. Glem vandet ud og læg det i blenderen sammen med hvidløg. Purer det i omtrent 3 minutter.
  4. Tilføj olie, salt og eddike og purer i ydereligere 10 sekunder. Hæld suppen i en skål og stil den i køleskabet.
  5. Pynt med skinke og basilikum. Dryp olivenolie over suppen og server. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 250 kcal.

Protein: 12%

Kulhydrat: 37%

Fedt: 51%