Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.
Spaghetti med Kalkunkødboller
60 min. total
Ingredienser
-
Kødboller
2,4 dl rasp - 0,6 dl mælk
- 1 stk æg
- 1,2 dl valnødder, knust
- 6 spsk parmesan, revet
- 2 spsk persille, hakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 450 gram hakket kylling
- 2 spsk olivenolie
-
Pasta
230 gram spaghetti, fuldkorn - 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg, hakket
- 1 spsk hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- 910 gram tomatsauce, flået
- 5 gram basilikum
Instruktioner
-
Kødboller
Forvarm ovnen til 180 °C. Læg bagepapir på en bageplade så det er klar til senere. - Bland mælk og rasp i en skål og lad det stå i 10 min. Tilføj ægget og pisk.
- Kom valnødder, parmesan ost, persille, hvidløg, kalkunfars samt salt og peber i skålen og brug dine hænder til at ælte ingredienserne sammen.
- Brug evt. en ske til at forme kødboller af farsen. Stryg kødbollerne med en pensel med olivenolie og læg dem på bagepladen. Bag dem i ovnen i 15-20 min.
-
Pasta
Kog pastaen efter pakkens anvisning, mens kødbollerne bages. - Mens pastaen koger, varmes olivenolie i en stor pande på medium-høj varme. Steg løgene i ca. 4 min. når panden er varm.
- Kom hvidløg og oregano på panden sammen med de flåede tomater og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
- Læg kødbollerne på stegepanden sammen med saucen. Smag til med salt og peber og lad det hele simre i 15 min.
- Når pastaen er færdig hældes vandet fra og blandes med tomatsaucen. Pynt med kødboller og basilikum. Velbekomme!
Ernæring (pr. person)
Kalorier: 540 kcal.
Protein: 23%
Kulhydrat: 37%
Fedt: 40%