Spaghetti med Kalkunkødboller

60 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    1 cup rasp
  • 0,25 cup mælk
  • 1 stk æg
  • 0,5 cup valnødder, knust
  • 6 spsk parmesan, revet
  • 2 spsk persille, hakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 pound hakket kylling
  • 2 spsk olivenolie
  • Pasta
    0,5 pound spaghetti, fuldkorn
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg, hakket
  • 1 spsk hvidløg, finthakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 32 ounce tomatsauce, flået
  • 5 gram basilikum

Instruktioner

  1. Kødboller
    Forvarm ovnen til 180 °C. Læg bagepapir på en bageplade så det er klar til senere.
  2. Bland mælk og rasp i en skål og lad det stå i 10 min. Tilføj ægget og pisk.
  3. Kom valnødder, parmesan ost, persille, hvidløg, kalkunfars samt salt og peber i skålen og brug dine hænder til at ælte ingredienserne sammen.
  4. Brug evt. en ske til at forme kødboller af farsen. Stryg kødbollerne med en pensel med olivenolie og læg dem på bagepladen. Bag dem i ovnen i 15-20 min.
  5. Pasta
    Kog pastaen efter pakkens anvisning, mens kødbollerne bages.
  6. Mens pastaen koger, varmes olivenolie i en stor pande på medium-høj varme. Steg løgene i ca. 4 min. når panden er varm.
  7. Kom hvidløg og oregano på panden sammen med de flåede tomater og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
  8. Læg kødbollerne på stegepanden sammen med saucen. Smag til med salt og peber og lad det hele simre i 15 min.
  9. Når pastaen er færdig hældes vandet fra og blandes med tomatsaucen. Pynt med kødboller og basilikum. Velbekomme!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 540 kcal.

Protein: 23%

Kulhydrat: 37%

Fedt: 40%