Spinatpizza

50 min. total

Ingredienser

  • 5 ounce spinat
  • 0,5 cup vand
  • 0,5 cup varmt vand
  • 1 tsk sukker
  • 2,3 tsk tørgær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3,5 cup fuldkornshvedemel
  • 1 cup mozzarella, revet
  • 1 cup romainesalat
  • 0,25 cup granatæblekerner
  • 1 spsk ærtespirer
  • 0,25 cup basilikum
  • 0,25 cup tomatsauce

Instruktioner

  1. Tilføj spinat og vand ved rumtemperatur til en foodprocessor, blend indtil en puré er opnået. Lad den trække.
  2. Tag en skål, tilføj varmt vand, drys sukker og gær på og rør det sammen. Lad det trække i 10 minutter.
  3. Tilføj 1/3 af melet, salt, olie og spinat puré til skålen. Tilsæt den resterende mel gradvist under ældning af dejen og æld indtil ensartet.
  4. Form en klump af dejen og smør olie på hele overfladen. Læg den i en skål og dæk skålen med et hviskestykke.
  5. Læg en pizzasten på den nederste bagerist. Forvarm ovnen til 205 °C. Rul dejen ud.
  6. Læg dejen på et stykke bagepapir og strø mozzarella på den. Bag i 20-25 minutter indtil den er sprød.
  7. Tag pizzaen ud og læg salat, granatæblekerner, ærtespirer og basilikum på. Skær den ud og server med tomatsauce. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 609 kcal.

Protein: 15%

Kulhydrat: 63%

Fedt: 22%