Svampe Risotto med Brune Ris

40 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup varmt vand
  • 4 tsk olivenolie, opdelt
  • 0,5 cup løg, hakket
  • 1 cup brune ris
  • 0,5 cup hvidvin
  • 3 cup kyllingebouillon
  • 5 ounce champignon i skiver
  • 1,8 ounce parmesan, revet
  • 1 tsk timian, hakket

Instruktioner

  1. Rens champignon i koldt vandt, tør dem af i et viskestykke og skær dem i skiver.
  2. Varm olivenolie i en stegepande på medium varme. Put løg og champignon i panden og steg i 2-3 min. Gem en smule af de stegte champignon til pynt.
  3. Kom ris, hvidløg og timian på panden og steg indtil alle ingredienser har et fint lag af olivenolie. Hæld lidt hvidvin over risene og lad det koge. Hæld lidt fond i sammen med vinen hvis det er nødvendigt.
  4. Rør i risene til de næsten er tørre. Hæld lidt fond i ad gangen under omrøring.
  5. Fortsæt denne fremgangsmåde og stop når risene næsten er bløde. Smag gerne løbende så du sikre, at risene har "bid".
  6. Smag til med salt og peber. Fjern risene fra varmen og servér risottoen med pynt af champignon og frisk timian. Værsgo´!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 326 kcal.

Protein: 14%

Kulhydrat: 55%

Fedt: 31%