Teriyaki kyllingekødboller

45 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    450 gram hakket kylling
  • 1 stk æg
  • 1 tsk hvidløg, finthakket
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 1 spsk soyasauce
  • Sauce
    1,2 dl soyasauce
  • 0,5 spsk sesamolie
  • 1 spsk riseddike
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk hvidløg, finthakket
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 0,5 spsk majsstivelse
  • 0,5 spsk vand
  • Risskål
    4,7 dl brune ris, kogt
  • 4 stk pak choi
  • 4,7 dl edamame bønner, blancheret
  • 0,5 spsk sesamfrø

Instruktioner

  1. Kødboller
    Forvarm ovnen til 200 °C. Læg bagepapir på en bageplade. I en skål, bland alle ingredienser til kødbollerne.
  2. Bland dem grundigt sammen. Brug hænderne til at forme kødboller. Placer dem på bagepapiret. Bag i 20-25 minutter.
  3. Sauce
    I en kasserolle, hæld soja sauce, risedikke, sesamolie, honning, hvidløg og ingefær sammen, og rør dem sammen over mellem varme 2-3 minutter.
  4. I en skål, opløs majsstivelsen i vandet. Tilsæt den langsomt til saucen, mens du pisker dem sammen indtil saucen tyknes, omtrent 5 minutter.
  5. Risskål
    Kog risene efter emballagens anvisninger.
  6. Server kødbollerne ovenpå de brune ris, sammen med pak choi og edamame bønner. Pynt med sesamfrø. Værsgo!

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.


Ernæring (pr. person)

Kalorier: 782 kcal.

Protein: 27%

Kulhydrat: 54%

Fedt: 19%