Thai Oksekøds Salat

30 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk limesaft
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 tsk ingefær, finthakket
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 10 ounce oksefilet
  • 4 cup spinat
  • 0,25 stk rødløg i skiver
  • 1 stk agurk i skiver
  • 1,5 cup vindruer, halveret
  • 0,5 cup koriander, hakket

Instruktioner

  1. I en skål, bland sukker og vand til sirup. Varm i mikrobølgeovn i mellem 10 til 15 sekunder. Rør godt indtil al sukker er opløst.
  2. Bland fiskesauce, limesaft, hvidløg, ingefær og chili i en skål. Tilføj halvdelen af siruppen og bland godt.
  3. Smag til og juster med den resterende sirup efter behov. Læg oksekødet på en tallerken, hæld olie ud over det og smør køddet ind med hænderne.
  4. Sæt en non-stick pande på kogepladen over mellem varme. Læg oksekødet i panden. Steg til det er brunet, vend da kødet og steg det færdigt på den anden side.
  5. Lad køddet køle lidt af på en tallerken. Skær kødet i mundrette stykker og læg det i en salatskål.
  6. Tilføj spinat, agurk og rødløg til salatskålen. Hæld fiskesauce-dressingen på og bland salaten. Læg druer og koriander på toppen. Værsgo!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 27%

Kulhydrat: 25%

Fedt: 49%