Vilde Ris og Basmati Ris med Rejer

25 min. total

Ingredienser

  • 6 cup vand
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 ounce rejer, pillede
  • 2 spsk løg, hakket
  • 1,5 cup basmati ris
  • 1,3 cup vand
  • 1 cup grønne ærter, blancheret
  • 2 cup cherrytomat, halveret
  • 1 spsk koriander, hakket

Instruktioner

  1. Varm olivenolie i en tykbundet pande på medium varme. Tilføj rejer og steg dem til de skifter farve, ca. 3-5 min.
  2. Fjern rejerne og brug samme pande til at stege løgene gyldne. Hæld basmati ris i panden og steg til de er brunede.
  3. Hæld vand på stegepanden og lad risene simrekoge i ca. 15 min. på lav varme. Det anbefales at lægge låg på panden, så risene ikke brænder på.
  4. Fjern risene fra varmen og lad dem køle af i ca. 5 min.
  5. Bland vilde ris og basmati ris sammen på panden og rør med en gaffel så risene bliver luftige.
  6. Anret risene i en skål og pynt med de pillede rejer, grønne ærter, cherrytomater og korianderblade. Velbekomme!

Ernæring (pr. person)

Kalorier: 430 kcal.

Protein: 23%

Kulhydrat: 59%

Fedt: 19%