En kalorieberegner hjælper dig med vægten

Publiceret d. 01. september 2017

Du kender det sikkert godt. Vægten vil bare ikke vise det tal, du så inderligt ønsker. Og det er uanset, hvor sund mad du spiser, og hvor meget du motionerer. Hvorfor kan du ikke opnå de resultater, du kæmper så hårdt for?

Ja, svaret kan faktisk være meget enkelt: Du ved endnu ikke, hvor mange kalorier din krop forbruger. Men det kan du heldigvis finde ud af ved hjælp af en kalorieberegner. Vil du allerede nu udregne dit kalorieforbrug? Prøv Arono’s gratis kalorieudregner her.

Først og fremmest: Hvad er kalorier?

Om vi snakker om ”energi”, ”kalorier” eller ”kilojoule”, så er det faktisk det samme, vi tænker på. Det er noget, der fortæller os om kroppens behov, indtag og forbrug. Kalorier er et mål for den energi, som kroppen skal bruge for at kunne udføre alle sine mange funktioner. Kroppen har konstant et kalorieforbrug, fordi kroppen konstant holdes i gang.

Kalorierne kommer fra vores mad. Når du eksempelvis spiser et æg, indtager du en vis mængde kalorier. Det antal ”kcal”, som står oplyst på bagsiden af alle madvarer, fortæller os, hvor meget energi netop denne madvare vil bidrage med.

(Du kan forresten læse, hvor mange kalorier der er i æg her).

Hvorfor er det vigtigt at kende til kalorier?

Simpelt forklaret, så forbrænder kroppen de kalorier, du indtager. Hvis du spiser præcist det samme antal kalorier, der svarer til forbrændingen, ja, så giver regnestykket 0. Det vil sige, at du hverken har taget på eller tabt dig. Hvis du derimod indtager færre kalorier, end du forbrænder, så vil kroppen begynde at forbrænde fedt på din krop, og så vil du tabe dig.

Og det er her, en kalorieberegner kommer ind i billedet.

Hvad kan en kalorieberegner bruges til?

Hvordan kan du så vide, hvor mange – eller snarere hvor ”få” – kalorier du skal spise? En kalorieberegner kan give dig et svar på, hvor mange kalorier du omtrent forbrænder i løbet af en dag. Når du kender til dette tal, skal du bare spise færre kalorier end dette, og dermed vil du opleve vægttab. Du kan læse meget mere om dette i vores komplette guide til vægttab her.

Sådan bruger du en kalorieberegner

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange kalorier der er nødvendige i løbet af en dag. Det kommer helt an på dit køn, din alder, vægt, højde og aktivitetsniveau. Der er dog nogle forskellige måder at udregne dette antal. Dermed kan du også finde ud af, hvor mange du skal forbrænde, eller hvor lidt du skal spise, for at enten tabe dig eller tage på.

Én måde at udregne dit kalorieforbrug er ved at gøre brug af Harris-Benedict-formlen. Den er dog lidt kringlet og kompliceret, så heldigvis kan du også let finde en online kalorieberegner på nettet – såsom denne kalorieberegner. Den er både let at have med at gøre, og så viser den dig, hvor mange eller hvor få kalorier du skal indtage, alt efter hvad dit mål er.

En kostplan kan hjælpe dig  

Nu, da du har brugt en kalorieberegner, kan du så lægge dig en kostplan. En kostplan er en form for slagplan for, hvordan du opnår dine mål. Hvis du eksempelvis vil smide nogle kilo, skal du spise efter en kostplan, hvor du indtager færre kalorier.

Kostplaner er utrolig populære i dag. Det skyldes ikke bare, at folk vil tabe sig eller se bedre ud. Mange vælger også at leve efter en kostplan, fordi det bringer en vis struktur ind i livet. Når der er et bestemt regelsæt at leve efter, er der også dét mindre kaos i din hverdag. Du har nemlig taget et aktivt valg om at leve bevidst, og det giver ro i sindet.

Lær mere om det sunde liv

Her på Arono kan du hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dit vægttab. På den måde kan du opnå dine personlige mål, f.eks. at tabe 10 kg.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du lever et sundt liv, så kan du også finde en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Få en gratis personlig kostplan!