Her den bedste slanke app – og 2 andre rigtig gode

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 18. jul 2022

Det kan være svært at tabe sig. For de fleste mennesker er det være VIRKELIG svært. Derfor giver det også god mening, at langt størstedelen i dag bruger en slanke app for at få en hjælpende hånd.

En slanke app kan nemlig løse mange opgaver for dig:

  • Den kan holde styr på dine kalorier
  • Den kan komme med gode råd
  • Den kan tracke din aktivitet
  • Den kan guide til indkøb
  • Og så er den altid lige ved hånden  

Her er den bedste slanke app, du kan finde på markedet – og så lige 2 ekstra, der er mindst ligeså gode.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvad er en slanke app?

En slanke app er overordnet set en platform til vægttab, hvor man på en ny og let måde enten kan holde styr på sin sundhed, tælle kalorier, tracke sin motion og få vejledning.

Derfor kan en slanke app også kaldes for enten en kalorietæller app eller en kalorie app, da disse apps som oftest har en kalorietæller indbygget. 

Ved at have en indbygget tæller til at tælle kalorier slipper du for manuelt at tælle kalorierne og finde frem til, hvor mange kalorier om dagen du må spise, og hvor mange til de forskellige måltider.

Det fungerer sådan inde i appen, at man først skriver nogle informationer ind om sig selv såsom højde, vægt, køn og lignende, og med et enkelt tryk er man klar til at komme i gang. Herefter får man som ofte et overblik over mængden af kalorier, man må spise i løbet af dagen og til de forskellige måltider for at opnå et bestemt vægttab. Mængden af kalorier man skal have i løbet af en dag kan variere og ændre sig, når man ændre sine informationer og oplysninger i app’en

Dertil kan man i mange slanke apps også finde frem til faner med madvarer, hvor man kan se, hvad der kan spise til de forskellige ting, og se hvor mange kalorier der er i. I visse apps kan man også tracke eksempelvis motion og træning, som kan modregne kalorierne, man indtager. Sidst men ikke mindst kan man også i nogle apps få en automatisk kostvurdering og dermed hjælp og rådgivning til at fastholde rytmen.

#3 My Fitness Pal er den klassiske

My Fitness Pal har i lang tid været en favorit blandt både folk, der vil tabe sig samt dedikerede fitness-typer. Det skyldes hovedsageligt, at den er rigtig god, hvis du vil holde styr på, hvor mange kalorier du får dagligt. Denne platform har en kalorie-database på mere end 6 millioner fødevarer. Den lader dig sætte nogle mål på en simpel måde, og så kan den også kobles til mange andre fitness apps, såsom Endomondo.

Fordele og ulemper

Til trods for, at My Fitness Pal er en udenlandsk, udviklet platform, så indeholder appen forbløffende nok danske madvarer og informationer. Det vil altså sige madvarer, der kan findes i for eksempel NETTO, men også i for eksempel Rema1000.

En anden væsentlig og stor fordel at bide mærke i er, at appen også understøtter tracking af motion og aktiviteter. Den kan nemlig kobles op med Endomondo, men også platforme som Fitbit, Polar, Garmin eller Nokia, hvis man har et armbånd.

Sidst men ikke mindst så har My Fitness Pal også aktive fora, hvorfra man både kan dele op- og nedture, men også indgå i diskussionsfora omkring kost, ernæring, sport, træning, e.l. 

Skal man nævne en ulempe ved My Fitness Pal, så er det, at appen kan føles uoverskuelig. Den er ikke nær så brugervenlig, som man kunne håbe, hvilket kan gøre det svært for mange at bruge appen og holde styr på sin “online livsstil”. 

#2 Lifesum er stilfuld og simpel

Nogle gange er simpelt bedre end avanceret.

Lifesum er en platform, der er ideel for folk, som vil tracke sit kalorieindtag og aktivitetsniveau. Den byder dig også på nogle sunde opskrifter og et par råd til en sund livsstil, og så er den generelt bare simpel at bruge.

I 2015 brugte hele 850.000 danskere denne slanke app.

Fordele og ulemper

En fantastisk funktion i Lifesum er, at man her svarer på 41 forskellige spørgsmål og derudfra får en samlet score ud fra ens generelle sundhed. Men derudfra får man også at vide, hvor og hvordan man kan forbedre sin livsstil, sundhed og hvordan man eksempelvis kan komme ned på en bestemt vægt. Samtidig kan man også tage en test, der fortæller dig, hvilken slankekur der passer bedst for dig ud fra vaner, rutiner, livsstile, præferencer, m.m.

Ligesom i My Fitness Pal så kan man også i Lifesum tracke både kost og motion ved at tilkoble den til eksempelvis Endomondo, Apple Smart Watches, m.m.

En væsentlig fordel at nævne ved Lifesum er, som My Fitness Pal ikke har meget af, det er, at Lifesum har en nem og brugervenlig brugerplatform. Lifesum er nemmere at navigere rundt i og kan for mange føles mere overskuelig end My Fitness Pal.

Dog er en væsentlig ulempe at nævne, at Lifesum har mange begrænset funktioner i deres gratis version. For at kunne benytte disse funktioner og gøre brug af dem, skal man betale for premium versionen. Ved at betale for enten et premium eller guld abonnement kan man tilgå disse mange funktioner og bruge dem non-stop.

#1 Den bedste: Aronos slanke app guider dig hele vejen

Vi ved det godt: Det er lidt som at trutte i egen trompet!

Men vi vælger dog alligevel at placere vores egen platform på listen.

Arono kan nemlig noget lidt bedre end alle de andre: Den er lavet specifikt til vægttab, og den kan guide dig hele vejen i mål med al den viden, du har brug for. Arono har tonsvis af artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og det sunde liv.

Men endnu bedre:

Aronos slanke app kan skræddersy en helt personlig kostplan til dig, så du har en trin-for-trin guide til, hvordan du opnår det sunde liv og dit vægttab.

Fordele og ulemper

Med Arono får du ikke kun en slanke app, men retter sagt også en online diætist med skræddersyet og personaliseret kostplan med ugentlig indkøbsliste. En stor fordel for alle, der ønsker at tabe sig og opnå en bestemt vægt.

En anden fordel ved appen er, at det er nemt at udfylde en masse oplysninger om sig selv og derfra vide, hvor mange kalorier man må indtage i løbet af en dag. 

Dog er det også værd at nævne som fordel, at Arono som platform er nem at benytte, og man får derudover en masse valgmuligheder inden for forskellige kategorier at vælge imellem. Aronos app indeholder desuden mere end 800 sunde opskrifter på både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Disse måltider skræddersyes til lige præcis dit daglige kaloriebehov.

Uden at trutte i egen trompet så er der ikke mange ulemper at sige om Arono. Skal der alligevel nævnes én mindre ulempe, så er det nok, at appen ikke er 100% gratis. Dog er det ingen skam at betale for med de mange fordele og valgmuligheder, som app'en byder på.