Sådan kommer du hurtigt i form med hjemmetræning

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Årsagen til dette ligger nok i, at vi simpelthen har for lidt tid i hverdagen til at gå ned i det lokale fitnesscenter og løfte jern i en times tid.

Men så er det heldigt, at der findes en løsning på dette: Hjemmetræning!

I stedet for at betale i dyre domme for at være medlem af et fitnesscenter, som du – når alt kommer til alt – alligevel ikke får brugt nok, så bør du sammensætte et program til hjemmetræning, så du hurtigt og nemt kan tabe vægt og komme i form til sommeren.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvorfor overhovedet bruge tid på hjemmetræning?

Uanset om du ønsker at opnå vægttab, opbygge muskler eller bare generelt leve sundere, så bør træning være en helt grundlæggende værdi i dit liv.

Når du træner din krop, holder du den nemlig ved lige, og dermed kan du lettere opnå et sundere liv – og dermed et mere lykkeligt liv.

Hjemmetræning kan dermed være vejen til det lykkeligere liv. Du behøver nemlig ikke at gøre brug af de mange maskiner, redskaber og vægte, som et fitnesscenter har at byde på; din krop er designet til at kunne holde sig selv i form, så længe du ved, hvilke træningsøvelser du skal kaste dig over, og hvordan du udfører dem korrekt.

Fordele og ulemper ved hjemmetræning

Den helt klare fordel ved fitnesscentret er, at du har alverdens redskaber at gøre brug af. Du kan dermed lettere tilpasse et træningsprogram efter dine behov, da du har mulighed for at lave alle typer øvelser.

Hvis du derimod hellere vil holde det lidt mere simpelt, så er hjemmetræning din bedste mulighed. Derhjemme kan du finde bedre tid til dit træningsprogram, da du stort set bare kan gå i gang, når du vil. Glem transporten, omklædningen og brusebadet med en masse fremmede. Det gode ved hjemmetræning er også, at det ikke behøver at vare meget længere end 30 minutter – endda mindre, hvis du prøver kræfter med HIIT.

Den største ulempe ved hjemmetræning er dog, at det også kan blive for mageligt: Motivationen for at træne kan svinde hen, når der er så mange andre distraktioner at forholde sig til.

5 simple øvelser til hjemmetræning

Du behøver ikke at stresse over, at du nu skal sætte dig ind i hundredvis af forskellige øvelser, for at få det optimale ud af din hjemmetræning. Faktisk vil det ofte være langt mere givende bare at holde din hjemmetræning så simpel som muligt.

Der findes nemlig nogle universelle øvelser, som garanterer dig gode resultater ved at ramme stort set alle kroppens muskelgrupper. Disse øvelser kan du sammensætte et træningsprogram ud fra, hvis du vil holde det simpelt, men effektivt:

 1. Squat: Træner primært dine lår, hofter, knæ og core.
 2. Dødløft: Træner primært hasemuskulaturen, ryggen og core.
 3. Armbøjninger: Træner primært bryst, skuldrene og triceps.
 4. Kropshævninger: Træner primært den brede rygmuskel og dine biceps.
 5. Mavebøjninger: Træner primært din core, altså dine mavemuskler.

Du kan starte med at sammensætte dit træningsprogram med disse øvelser. Gentag én øvelse 5 gange. Hvis dit mål er muskelforøgelse, så gå efter et lavt antal reps (repetitions), eksempelvis 8 reps. Hvis du ønsker udholdenhed, så gå efter et højt antal reps, såsom 15 reps.

Sådan sammensætter du et program til hjemmetræning

Det er faktisk meget let at komme i gang med hjemmetræning. Ved at følge de her grundprincipper, kan du på en simpel måde sammensætte dit eget træningsprogram.

 • Bestem dig for, hvad dit helt specifikke mål er
 • Læg træningen mandag, onsdag og fredag
 • Beslut dig for 5-6 forskellige øvelser, der rammer forskellige muskelgrupper
 • Gentag øvelserne 5 gange (5 set)
 • Lav enten 8 reps for større styrke eller 15 reps for mere udholdenhed
 • Hold en pause på 1-2 minutter mellem hver udførelse
 • Husk at varme op – du kan eksempelvis bruge 5 minutter på at lave sprællemænd

Du bestemmer selv, hvilke træningsøvelser du vil udføre. Nogle øvelser er selvfølgelig mere effektive end andre, men i sidste ende handler det om, om du har et varieret træningsprogram, og om du udfører det korrekt.

Links til programmer til hjemmetræning

Følgende er links til gode hjemmetrænings-programmer, som du kan drage inspiration fra:

 

Få 14 dages personlig kostplan gratis.

Ønsker du at opnå et varigt vægttab? Klik nedenfor, og få en kostplan.

Hent din personlige kostplan

Prøv vores nye app

Få 14 dages personlig kostplan helt gratis!

Hent din personlige kostplan