Hold humøret højt og få en høj kalorieforbrænding, når du cykler

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Så skal du cykle en tur! Cykling gør dig glad og giver god kalorieforbrænding. Derfor skal du bare afsted!

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvorfor er det en god idé at begynde at cykle?

Det er en god idé at begynde at cykle, fordi det er en forholdsvis nem form for motion og det kan gøres i hverdagen uden at tage for meget tid. Det er hurtigt at hoppe op på cyklen, hvis du skal på arbejde eller du skal ud at handle eller noget andet.

På den måde får du hurtigt bevæget dig, og du får forbrændt en masse kalorier. Det er desuden skånsomt mod dine led og dine muskler, og det belaster ikke så meget som løb og gang.

Ikke mindst er det en god måde at tabe sig på, og så bliver du i godt humør!

8 gode grunde til at begynde at cykle

  • Du har en høj kalorieforbrænding når du cykler (læs længere nede, hvor meget du egentlig forbrænder)
  • Det er en nem måde at få motion og tabe dig på
  • Du kommer hurtigt frem til din destination
  • Du sparer penge ved at tage cyklen i stedet for bilen eller offentlig transport
  • Du bliver i godt humør
  • Du bliver mindre stresset
  • Du får energi og frisk luft
  • Det er ikke så hårdt mod dine muskler og led som eksempelvis løb

Hvor meget forbrænder jeg ved at cykle en tur?

Når du cykler en tur, forbrænder du en masse kalorier, men hvor mange forbrænder du egentlig? Det kommer meget an på, hvor langt du cykler, hvor hurtigt du cykler, og faktisk hvor meget du vejer. Dog kan du godt nogenlunde regne ud, hvor meget du forbrænder, hvis du cykler i et moderat tempo, og hvis du kender din kropsvægt.

Du forbrænder cirka 0,33 kalorier pr. kilo kropsvægt pr. kilometer. Hvis du derfor ganger 0,33 med din kropsvægt og så ganger det med antallet af kilometer du kører, så kommer du frem til, hvor mange kalorier du forbrænder på din cykeltur. Hvis du eksempelvis vejer 70 kg og cykler 10 km, skal du gøre således:

0,33 x 70 x 10 = 231

Altså har du forbrændt 231 kcal på en halv time til en time (afhængigt af, hvor længe du bruger på at cykle de 10 km) – så det er bare om at komme i gang!

Her kan du få hjælp til at regne ud, hvor meget du forbrænder på din cykeltur.

Nedenstående tabel indeholder data om, hvor mange kalorier en person kan forbrænde på baggrund af sin størrelse samt kilometertal. 

Hvor meget forbrænder du ved at cykle?

 

50 kg

60 kg

70 kg

80 kg

90 kg

5 km

83 kcal

99 kcal

116 kcal

132 kcal

149 kcal

10 km

165 kcal

198 kcal

231 kcal

264 kcal

297 kcal

20 km

330 kcal

396 kcal

462 kcal

528 kcal

594 kcal

30 km

495 kcal

594 kcal

693 kcal

792 kcal

891 kcal

Hvad er vigtigt i forbindelse med cykeltræning? 

For at tingene skal hænge optimalt sammen i forbindelse med din cykeltræning, er det vigtigt at flere ting går op i en højere enhed. De helt basale ting skal være på plads i form af en cykel i den rigtige størrelse til den rette disciplin, cykeltøj, cykelsko og naturligvis cykelhjelm.

Når grundformen er bygget op, kan du for alvor begynde at teste dig selv af, med hjælp fra moderne udstyr, træningsapparater og gadgets, der udbydes i massevis. 

Derudover er det vigtigt at tænke på din væske- og kostsammensætning - ikke kun i forbindelse med cykling og vægttab, men for din krop generelt, så den kan arbejde optimalt og effektivt.

Under cykelturen kan det være en fordel at medbringe bananer, energibarer eller lignende, som kan fylde dine depoter op. Det er også vigtigt at du får en tilstrækkelig mængde væske. Ligeledes kan du kigge nærmere på pulver eller tabletter, med henblik på at styrke din saltbalance.

Efter træningen kan du med fordel tage en proteindrik, som netop indeholder mange af de ting, som nedbrudte muskler har brug for. 

Husk at strække ud og lad kroppen restituere 

For at afhjælpe kroppen, så den er klar til næste cykeltur, er det vigtigt at strække ud, da det mindsker risikoen for ømme muskler og for deciderede forstrækningsskader. Det er samtidigt vigtigt at du tager højde for, at restituere og holde pauser - ligegyldigt hvor hurtigt og hvor langt du cykler.

Under cykeltræning nedbrydes musklerne og derfor har de brug for at genopbygge sig selv igen. Det er faktisk under hviletiden, at din kondition forbedres - så glem ikke, at pauserne faktisk er lige så vigtige som selve træningen.

Det er i det hele taget vigtigt at lytte til kroppens signaler, og samtidig huske at variere i træningen samt intensivere gradvist. Din form skal bygges op på fornuftig vis, hvilket kræver en realistisk og gradvis tilgang. 

Arono kan hjælpe dig med kalorieforbrænding

Hvis du vil have hjælp til at tabe dig og komme i form, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du kan opnå dine personlige vægtmål – alt sammen lige præcis som du ønsker det.

Få 14 dages personlig kostplan gratis.

Ønsker du at opnå et varigt vægttab? Klik nedenfor, og få en kostplan.

Hent din personlige kostplan

Prøv vores nye app

Få 14 dages personlig kostplan helt gratis!

Hent din personlige kostplan