Hold humøret højt og få en høj kalorieforbrænding, når du cykler

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 01. okt 2020

Vil du gerne tabe dig? Har du svært ved at tage dig sammen til at løbe, og synes du, at gang er for kedeligt? Er du konstant træt og i dårligt humør?

Så skal du cykle en tur! Cykling gør dig glad og giver god kalorieforbrænding. Derfor skal du bare afsted!

Hvorfor er det en god idé at begynde at cykle?

Det er en god idé at begynde at cykle, fordi det er en forholdsvis nem form for motion og det kan gøres i hverdagen uden at tage for meget tid. Det er hurtigt at hoppe op på cyklen, hvis du skal på arbejde eller du skal ud at handle eller noget andet.

På den måde får du hurtigt bevæget dig, og du får forbrændt en masse kalorier. Det er desuden skånsomt mod dine led og dine muskler, og det belaster ikke så meget som løb og gang.

Ikke mindst er det en god måde at tabe sig på, og så bliver du i godt humør!

8 gode grunde til at begynde at cykle

  • Du har en høj kalorieforbrænding når du cykler (læs længere nede, hvor meget du egentlig forbrænder)
  • Det er en nem måde at få motion og tabe dig på
  • Du kommer hurtigt frem til din destination
  • Du sparer penge ved at tage cyklen i stedet for bilen eller offentlig transport
  • Du bliver i godt humør
  • Du bliver mindre stresset
  • Du får energi og frisk luft
  • Det er ikke så hårdt mod dine muskler og led som eksempelvis løb

Hvor meget forbrænder jeg ved at cykle en tur?

Når du cykler en tur, forbrænder du en masse kalorier, men hvor mange forbrænder du egentlig? Det kommer meget an på, hvor langt du cykler, hvor hurtigt du cykler, og faktisk hvor meget du vejer. Dog kan du godt nogenlunde regne ud, hvor meget du forbrænder, hvis du cykler i et moderat tempo, og hvis du kender din kropsvægt.

Du forbrænder cirka 0,33 kalorier pr. kilo kropsvægt pr. kilometer. Hvis du derfor ganger 0,33 med din kropsvægt og så ganger det med antallet af kilometer du kører, så kommer du frem til, hvor mange kalorier du forbrænder på din cykeltur. Hvis du eksempelvis vejer 70 kg og cykler 10 km, skal du gøre således:

0,33 x 70 x 10 = 231

Altså har du forbrændt 231 kcal på en halv time til en time (afhængigt af, hvor længe du bruger på at cykle de 10 km) – så det er bare om at komme i gang!

Her kan du få hjælp til at regne ud, hvor meget du forbrænder på din cykeltur.

Arono kan hjælpe dig med kalorieforbrænding

Hvis du vil have hjælp til at tabe dig og komme i form, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du kan opnå dine personlige vægtmål – alt sammen lige præcis som du ønsker det.