Sådan kommer du i gang med en kostomlægning

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 01. okt 2020

Der kan være mange grunde til, at du ikke er tilfreds med din krop. Måske bevæger du dig ikke nok. Eller måske har du bare været uheldig med at arve nogle dårlige gener.

Men – når alt kommer til alt – er der nok størst sandsynlighed for, at det simpelthen er din kost, der er årsagen til problemet.

Heldigvis kan det komme til livs.

Du skal bare gennemgå en kostomlægning.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvad er en kostomlægning?

En kostomlægning handler om forandring.

Du kaster et kritisk blik på den mad, du til dagligt spiser. Du finder ud af, om du får de rette næringsstoffer og den rette mængde kalorier. Og så ændrer du dine kostvaner. Ud med det gamle og dårlige.

Ind med det nye og sundere.

Få en gratis personlig kostplan!

Hvorfor er kosten så vigtig?

Kosten er nok det vigtigste element, når det kommer til sundhed. Faktisk er det tre gange så vigtigt at spise sundt, som det er at motionere.

Det er gennem kosten, du får den energi og den næring, kroppen har brug for. Når du tager en bid af et æble, får du en vis mængde kalorier, som kroppen skal bruge til at holde dig i gang.

Du får også næringsstofferne proteiner, kulhydrater og fedtstoffer, som hver især har nogle vigtige roller at spille i din krop. Og sidst, men ikke mindst, har du også brug for en bestemt mængde mineraler og vitaminer, som sørger for, at alle systemer i kroppen kører, som de skal.

Hvad kan en kostomlægning så gøre for dig?

Problemet er bare, at det for mange mennesker kan være svært at finde hoved og hale i alt dette. Du kan eksempelvis enten få for meget eller for lidt fedt, og det kan faktisk have en negativ indflydelse på dit mentale helbred.

Derfor er det meget simpelt: En kostomlægning kan være en måde at sørge for, at du får præcist det antal kalorier, næringsstoffer, mineraler og vitaminer, som du har brug for.

Hverken mere eller mindre.

Hvordan kommer du så i gang med en kostomlægning?

Jo, du kan enten vælge at søge professionel hjælp hos en diætist.

En diætist er en person, som kan hjælpe dig til en sundere kost og et sundere liv. Du vil få fortalt, hvordan du kan gøre dit liv sundere, og så får du også en konkret kostplan, så din kostomlægning bliver så let som muligt.

Og nu tænker du sikkert: ”Behøver jeg virkelig at betale en diætist for en kostomlægning?”

Svaret er selvfølgelig nej.

Lad Arono hjælpe dig til en god kostomlægning

Du kan nemlig også selv læse dig frem til, hvordan du kan gøre din kost bedre.

På Arono.dk finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost og sundhed.

Men endnu bedre:

Du kan også hurtigt oprette dig som bruger hos Arono, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du på bedste vis kan gennemgå en kostomlægning.

Få 14 dages personlig kostplan gratis.

Ønsker du at opnå et varigt vægttab? Klik nedenfor, og få en kostplan.

Hent din personlige kostplan

Prøv vores nye app

Få 14 dages personlig kostplan helt gratis!

Hent din personlige kostplan