Få en højere kalorieforbrænding ved at gå en tur

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 01. okt 2020

KalorieforbrændingEr du i gang med en slankekur? Synes du, at løbeturen virker uoverskuelig? Det skal du ikke være ked af – løb er nemlig ikke den eneste måde, hvorpå du kan tabe dig og få en masse motion.

Gang er en oplagt og nem måde at få motion på. Og så forbrænder du faktisk flere kalorier, end du måske går og tror. Læs med her, hvis du er interesseret!

Forbrænder jeg overhovedet kalorier, når jeg går?

Svaret er enkelt – JA det gør du! Du forbrænder cirka 300 kalorier i timen ved at gå en rask gåtur, hvilket faktisk er rigtig mange kalorier, hvis du går cirka en time om dagen.

Du kan dog godt regne ud, hvor meget du helt præcist forbrænder. Du kan nemt udregne din personlige kalorieforbrænding ved gang med vores udregner nedenfor.

6 gode grunde til at gå en tur lige nu

  • Du får en høj kalorieforbrænding (se længere nede, hvor meget du faktisk forbrænder ved at gå en tur)
  • Det er sundt for både dit fysiske og dit psykiske helbred
  • Du bliver i godt humør
  • Du bliver mindre stresset
  • Du kommer i form
  • Det er nemt, og det kan gøres alle vegne!

Hvor meget skal jeg så gå?

Hvor meget du skal gå om dagen afhænger af, hvad dit formål med gåturen er.

  • Hvis du ønsker at holde dig sund skal du cirka gå 10.000 skridt om dagen.
  • Hvis du ønsker at holde vægten skal du gå lidt mere – cirka 12.000 skridt.
  • Hvis du ønsker at tabe dig skal du helt op på 16.000 skridt om dagen (det svarer til cirka 10 km) – hvis du går 16.000 skridt om dagen og spiser en sund og varieret kost, så er det faktisk bevist, at du kan tabe dig. Så på med skoene og ud at gå en tur!

Du kan købe en skridttæller eller downloade en til din telefon, så du kan holde øje med, om du når dine 10.000-16.000 skridt, og på den måde sikre dig selv en aktiv livsstil.

Arono kan hjælpe dig

Hvis du vil have hjælp til at tabe dig og komme i form, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger i app’en, og så vil vores smarte system udregne den optimale kostplan til dig og dit vægttab, så du kan opnå et effektivt forløb – alt sammen lige i det tempo, du ønsker det.

Få en gratis personlig kostplan!