Sådan taber du dig med en kalorietæller

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Det kan være svært at tabe sig. Meget svært, faktisk. Så svært, at næsten hver tredje dansker kæmper med vægten på et niveau, der gør, at deres liv ikke føles tilfredsstillende.

Men heldigvis er det ikke så kompliceret at tabe sig.

Stik modsat. Selve logikken bag vægttab er egentlig meget simpel. Du skal bare kende til dit kalorieforbrug, og så kan du indrette din kost efter dette.

Men hvordan ved du så, hvad dit kalorieforbrug er?

Svaret er en kalorietæller.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Men først skal vi lige have det på det rene: Hvad er kalorier?

Kalorier er noget, der fortæller os om kroppens behov, indtag og forbrug. Kalorier – eller kilojoule (KJ) – er et mål for den energi, som kroppen skal bruge for at kunne udføre alle sine mange funktioner.

Og disse kalorier kommer fra vores mad. Når du eksempelvis spiser et æg, indtager du en vis mængde kalorier. Det antal ”kcal”, som står oplyst på bagsiden af alle madvarer, fortæller os, hvor meget energi netop denne madvare vil bidrage med.

Du kan læse meget mere om kalorier i vores komplette guide her:

Og hvad kan du så bruge denne viden til?

Det er denne viden, der ligger til grund for logikken ved et vægttab.

Helt simpelt lyder det, at hvis du spiser præcist det samme antal kalorier, du forbrænder, ja, så holder du din vægtbalance. Det vil sige, at du hverken har taget på eller tabt dig.

Hvis du derimod spiser færre kalorier, end du forbrænder, så vil kroppen begynde at forbrænde fedt på din krop. Og det betyder, at du vil tabe dig.

En kalorietæller hjælper dig med dette vægttab.

Hvad kan en kalorietæller bruges til?

En kalorietæller giver dig svar på, hvor mange kalorier du omtrent forbrænder i løbet af en dag. Når du kender til dette tal, skal du bare spise færre kalorier end det, og dermed vil du opleve vægttab.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange kalorier der er nødvendige i løbet af en dag. Det kommer helt an på dit køn, din alder, vægt, højde og aktivitetsniveau.

En kalorietæller er en form for beregner, der tager højde for dine individuelle informationer og giver dig et individuelt svar. Du kan selv udregne dit kalorieforbrug med den lidt kringlede Harris-Benedict-formlen.

Men det er dog lettere bare at bruge en kalorietæller app.

Her finder du den bedste kalorietæller app

Du kan finde mange forskellige kalorietællere på nettet. Men hvis du vil have det bedste resultat, så bør du bruge en kalorietæller app.

Såsom den Lifesum udbyder, der på enkel vis tracker al din gøren og laden.

Eller måske er du mere interesseret i den populære kalorietæller app MyFitnessPal, som også har en kaloriedatabase på over 3 millioner forskellige fødevarer?

Uanset hvilken kalorietæller app du vælger at bruge, så vil det kun hjælpe dig mod et sundere liv.

En kostplan kan hjælpe dig  

Men en kalorietæller er kun det første skridt.

Det næste, du skal gøre, er at lægge dig en kostplan.

Kostplaner er utrolig populære i dag. Det skyldes ikke bare, at folk vil tabe sig eller se bedre ud. Mange vælger også at leve efter en kostplan, fordi det bringer en vis struktur ind i livet.

På Arono.dk finder du en masse artikler og guides til kostplaner, og så kan du også lære lidt mere om forholdet mellem din krop og din kost. Du kan hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du kan opnå dine personlige mål.

 

Få en gratis personlig kostplan!