Tab dig hurtigt: Her er hvad du skal vide

Publiceret d. 15. januar 2018

Tab dig hurtigtDet kan være hårdt at tabe sig. Rigtig hårdt, faktisk. Og mange kæmper hver dag for at opnå en krop, der vil gøre deres liv mere tilfredsstillende.

Problemet er bare, at mange ikke kender til den helt grundlæggende viden, der skal til for at kunne opnå vægttab.

Hvis du har stillet dig selv spørgsmålet: ”Hvordan taber man sig hurtigt”, så vil du i denne korte guide finde svaret. Det er nemlig muligt både at tabe dig hurtigt, samtidig med at du lever et sundere liv.

I denne guide vil du lære:

  • Den grundlæggende viden bag kroppen og kosten
  • Hvorfor man burde tabe sig
  • Og hvilke måder du kan tabe dig hurtigt på

Den grundlæggende viden bag vægttab

Det er som sådan ikke så kompliceret at tabe dig hurtigt. Det er hårdt, ja, men ikke nødvendigvis kompliceret.

Der findes meget viden inden for dette felt, men det vigtigste for dig er egentlig bare at kende til kaloriebalancen. Altså, at du ikke må indtage flere kalorier, end du forbrænder. Og hvis du ved, hvor mange kalorier du har brug for i løbet af en dag, så kan du helt enkelt spise lidt færre kalorier for at tabe dig.

Men hvad er kalorier?

Kalorier er betegnelsen for den energi, som kroppen har brug for. Kroppen har hele tiden brug for energi, fordi kroppen hele tiden skal holde dig i live.

Energien/kalorierne kommer fra vores kost. Når du eksempelvis spiser en bøf, får du en bestemt mængde kalorier ind i kroppen. Og det antal kalorier (forkortet ”kcal”) står oplyst på bagsiden af alle madvarer.

Vægttab = spis færre kalorier end du forbrænder

Så hvis du vil tabe dig hurtigt, så skal du helt simpelt bare sørge for at få færre kalorier, end din krop forbrænder.

Du kan finde ud af, hvor mange kalorier du har brug for, ved at bruge en online kalorieberegner – såsom denne.

Hvor meget mindre skal du så spise hver dag? Det er lidt op til dig selv. Et sikkert bud har typisk været 500 kalorier, da det ikke er for overvældende for kroppen. 500 færre kalorier om dagen vil ende ud i et vægttab på omtrent et halvt kilo om ugen.

Er det ikke nok?

Så findes der heldigvis en masse gode slankekure, der kan hjælpe dig med at tabe dig hurtigt og på en sund måde.

Prøv disse slankekure og tab dig hurtigt

Hvis du vil tabe dig hurtigt, så kan du prøve nogle af disse slankekure. Hvem ved? Måske er der én af dem, der passer perfekt til dig:

  • LCHF: LCHF står for ’Low Carb High Fat’. Det vil sige at, du skal spise meget få kulhydrater og meget (sundt) fedt. Når det sker, vil du føle dig mæt i længere tid, og din krop vil begynde på en helt utrolig forbrændingsproces.
  • 5:2-kuren: Ved 5:2-kuren skal du spise almindeligt i 5 dage om ugen, mens du faster de 2 sidste dage. I de fem dage skal du blot spise det, du ville spise normalt uden at tage på. I fastedagene må du ikke spise mere end 500 kalorier.
  • Atkins-kuren: Atkins-kuren er endnu en slankekur, der fokuserer på et højt indtag af fedt. Forskellen ved denne er dog, at du skal gennemgå nogle forskellige faser. Det smarte er, at den første fase kan føre til et vægttab på 7 kilo i løbet af 2 uger.
  • Dukan-kuren: Ved Dukan-kuren skal du også indrette dit liv efter 4 faser. Men i stedet for at fokusere på fedt, så handler det her i stedet om proteiner. Nogle har ved denne kur oplevet vægttab på helt op til 15 kilo på 8 uger.
  • Suppekuren: Suppekuren er for dig, der hverken vil kaste dig ud i kulhydrater, fedt eller proteiner. Nej, denne kur handler helt simpelt om at erstatte det meste af din kost med suppe, fordi suppe er meget kaloriefattig.

Når alt det er sagt, hvorfor bør du så overhovedet tabe dig hurtigt?

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at du burde tabe dig. Vi får det at vide gennem hele vores liv, og stort set hver uge opstår der en ny slankekur ud af det blå.

Men hvorfor egentlig?

Jo, helt elementært giver det sig selv, at det ikke er godt at leve usundt. En usund livsstil kan føre til mange livsstilssygdomme, og hvis du ikke passer ordentligt på din krop – og især dit hjerte – vil det i sidste ende føre til din død.

Men hvad endnu værre er, at forskning faktisk har vist, at vi lever et mere deprimeret liv, hvis vi lever usundt.

Så det kan nærmest ikke gå hurtigt nok med at lægge din kost om og tab dig hurtigt.

Tab dig hurtigt med Arono

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan tab dig hurtigt på sund vis, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse andre guides til, hvordan du kan tabe dig hurtigt, og så er der artikler, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den optimale kostplan til dig, så du kan opnå et hurtigt vægttab.

Få en gratis personlig kostplan!