Sådan taber du dig ved at gå på kur

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Ønsker du at tabe dig? Vil du gerne snart se resultater på badevægten? Vil du gerne være sundere? Har du svært ved at komme i gang, fordi du ikke ved, hvordan du skal gøre?

Så frygt ikke! Det er nemlig slet ikke så svært. Du skal nemlig på kur – og det er slet ikke en dårlig ting!

Du skal starte med at vælge den kur, du synes, der passer bedst til dig. Så gør du det meget lettere for dig selv. Bagefter skal du bare gå i gang og følge kuren, og så vil du se resultater.

Herunder kan du finde beskrivelser af en masse forskellige kure, så det er bare om at vælge – og gøre dit bedste!

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvad er en kur?

En kur er et forløb, hvor du spiser en anderledes kost, end du plejer, for at nå et mål. På en kur følger du et bestemt forløb af en bestemt årsag. Det kan være, du gerne vil tabe dig eller tage på eller blot blive sundere. Hvilken kur, du vælger, afhænger af, hvad dit mål med kuren er. Du skal vælge den kur, du synes, der passer bedst til dig. På den måde undgår du, at du giver op halvvejs igennem forløbet.

Sense-kuren

Sense-kuren er for dig, der gerne vil tabe dig og stadig nyde livet. Det er en forholdsvis ny kur, hvor der er fokus på fornuften i stedet for reglerne. Den gør op med idéen om, at det skal være svært at være på slankekur.

Hvis du starter på Sense-kuren skal du lægge en kostplan, hvor du fokuserer på de naturlige og sunde råvarer. Desuden skal du forsøge at indtage færre kulhydrater end du plejer. Kurens hovedtanke er, at du skal mærke, når du er sulten – og du skal kun spise dét, du har brug for.

Et eksempel på et måltid kan være:

  • To håndfulde grønt – fx nogle gulerødder eller noget skiveskåret peberfrugt
  • Én håndfuld proteiner – fx fra fisk eller en kylling
  • Én håndfuld frugt – du kan spise et æble som dessert

Det vigtigste ved Sense-kuren er dog blot, at du spiser fornuftigt. Så kan du nyde livet samtidig med, at du taber dig!

Læs mere om sense-kuren

5:2-kuren

På 5:2-kuren skal du faste. Det lyder hårdt, men det er det faktisk slet ikke, og det er effektivt! Som navnet indikerer, skal du spise helt normalt 5 dage om ugen og faste 2 dage om ugen.

På den måde indtager du færre kalorier et par dage og ugen, og det vil faktisk medvirke til, at du taber dig. Foruden en tyndere krop, har faste desuden vist sig at være rigtig sundt for kroppen – du bliver både klogere og du vil ældes langsommere.

Selvfølgelig skal du stadig have lidt at spise på fastedagene, så du ikke går helt i stå i det du laver, men du skal bare spise mindre end normalt. Dette skal du cirka indtage de dage du faster:

  • En morgenmad á 150 kalorier
  • En frokost á 200 kalorier
  • En aftensmad á 100 kalorier
  • Snacks i løbet af dagen á 50-100 kalorier

Så hvis du har lyst til at spise som du plejer men samtidig kan overkomme (næsten) at faste nogle dage om ugen og oven i købet blive endnu sundere end du er i forvejen, så er det bare om at komme i gang!

C9-kuren

C9-kuren er en såkaldt detox-kur, hvor du får alle de usunde stoffer ud af kroppen. Som navnet siger, varer den i 9 dage. Hvis du vælger at følge den, skal du erstatte din normale kost med nogle bestemte meal replacement drinks og skære rigtig meget ned på kalorieindtaget.

Det positive ved denne kur er, at du får renset rigtig godt ud i kroppen. Hvis du udover meal replacement drinksene sørger for at skære ned på kalorierne, vil du også opleve et vægttab. Det vil ske, fordi du på den måde forbrænder mere, end du indtager.

Du må selvfølgelig gerne spise diverse grøntsager på denne kur, så du skal heller ikke være nervøs for, at du ikke får noget næring i de 9 dage den varer!

Atkins-kuren

Hvis du er glad for kød og federe retter, skal du vælge Atkins-kuren! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du har muligheden for at spise æg og bacon til morgenmad og røde bøffer til aftensmad og samtidig tabe dig. Dog skal du indtage en minimal mængde at kulhydrater.

Når du ved Atkins-kuren indtager en minimal mængde kulhydrater, vil du i stedet fylde dig med proteiner og sunde fedtstoffer. På den måde vil du få mindre appetit og altså indtage færre kalorier.

Den er ikke så kompliceret, så det er bare om at komme i gang! Husk at brød og sukker er no gå på denne kur.

Dukan-kuren

Dukan-kuren går i bund og grund ud på, at du skal indtage en masse proteiner. Dukan-kuren er lidt i samme stil som Atkins-kuren. I starten skal du faktisk kun spise kød.

Du skal indrette dit liv efter 4 faser, hvor de første to handler om en proteinholdig kost, hvorefter de to sidste handler om at stabilisere din krop.

Med stabilisering menes der, at du holder vægttabet ved lige. Det gode ved denne kur er altså, at den sidste del faktisk går ud på at holde vægten. Denne del varer resten af livet, men den er også overkommelig!

Suppe-kuren

Suppekuren er for dig, der gerne vil tabe dig og se resultater hurtigt! Ligesom C9-kuren får du også renset godt ud i kroppen. Med suppekuren indtager du ikke særlig mange kalorier, da der ikke er lige så mange kalorier i suppe, som der er i fast føde. Derfor vil du kunne tabe dig meget hurtigt.

Suppe er sundt, nemt og lækkert – men også lidt kedeligt efter et stykke tid. Derfor skal du passe på, at du ikke ender med at spise alt muligt andet imens du er på kuren.

Den varer 7 dage, og derefter kan du spise normalt igen – næsten. Da du ikke har indtaget særlig mange kalorier i en hel uge, vil din krop være sulten. Det er helt normalt og ikke usundt. Men for at du ikke skal tage det hele på igen, skal du sørge for at spise sundt og varieret og ikke ende i junkfoodfælden. Stay strong!

8 timers-kuren

8 timers-kuren kaldes også for 8-16-kuren eller intermittent fasting. Den går lige som 5:2-kuren ud på, at du skal faste. Den adskiller sig dog fra den anden, da du faktisk må spise, hvad du har lyst til de fleste timer i døgnet.

Det er meget simpelt: 8 timer i om dagen må du spise hvad du har lyst til, mens du i de sidste 16 timer af døgnet skal faste. Eksempelvis fra kl. 10.00 til kl. 18.00.

Så hvis du kan udskyde din morgenmad til kl. 10.00, kan du faktisk nå at få alle måltider, som du måske plejer. Blot en smule forskudt. På den måde faster du, når du sover!

Denne kan dog være lidt af et chok for din krop, så du bør trappe op og starte for eksempel 3 dage om ugen og hver anden dag.

Hvis du kan gøre dette vil du kunne se samme resultater som på 5:2-kuren og også ende med vægttab!

Matematik-kuren

Matematik-kuren er for dig, der gerne vil spise, som du plejer hver dag, men sagtens kan spise mindre end du plejer!

Det er en matematisk slankekur, og tanken er simpelthen, at du blot vejer din mad. Du skal følge et bestemt regnestykke og nogle bestemte regler afhængigt af, hvor meget du ønsker at tabe dig. Derefter skal du veje både dig selv og din mad (dig selv morgen og aften og din mad hver gang du skal spise).

Hvis du gør dette, kan du ellers spise som du har lyst og samtidig opnå vægttab – og denne kur har oven i købet garanteret effekt. Sæt i gang!

Arono hjælper dig

Hvis du vil vide mere om, hvordan du lever et sundt liv, så læs videre på Arono.dk. Her finder du også mange andre slankekure og kostplaner, du kan følge, samt en masse artikler, der hjælper dig med kost og ernæring.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du kan opnå dine personlige mål.

 

Få en gratis personlig kostplan!