Hvordan taber man sig – og hvordan bliver man ved?

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 22. okt 2021

Tænker du tit: Hvordan gør man? Hvordan taber man sig? Prøver du at konstant på at opnå vægttab? Synes du, det virker helt umuligt, og er du ved at give op? Det skal du ikke gøre! Et vægttab er hårdt arbejde, men det betaler sig også i længden. Selvom det måske virker besværligt, så er det faktisk mere simpelt, end du måske går og tror. Løsningen på problemet er, at du skal forbrænde mere, end du indtager.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Jamen, hvordan taber man sig så?

At forbrænde mere end man indtager betyder faktisk bare, at du skal forbrænde flere kalorier i løbet af dagen end du kan nå at spise. Hvis du kan gøre dette, så vil du opnå et vægttab.

Da du faktisk forbrænder kalorier, selvom du ikke laver noget, så vil du selvfølgelig ikke skulle forbrænde 1500 kalorier på en dag for at tabe dig, hvis det er det, du har spist.

Hvor meget du forbrænder, når du ikke laver noget, kommer helt an på, hvilket køn du har, hvor meget du vejer, og hvad du laver til daglig (læs mere om, hvordan du kan booste dit vægttab længere nede). Hvis du eksempelvis er en mand, der vejer 70 kilo, så forbrænder du cirka 100 kalorier i timen, når du sidder ned – ret vildt!

Få hjælp til at tabe dig

For at opnå et vægttab skal du regne ud, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag, og så skal du sørge for at spise mindre end det du har forbrændt.

Hvis du ikke kan overskue selv at skulle regne det ud, så findes der masser af muligheder for at få hjælp – en kostvejleder vil eksempelvis kunne hjælpe dig med at regne ud, hvor meget du skal indtage og forbrænde for at tabe dig. Arono kan også hjælpe dig med at lave en kostplan, og du kan også læse masser artikler om, hvordan du gør – læs mere om det længere nede.

12 madvarer der virkelig booster dit vægttab

 • Nødder
 • Kokosolie
 • Grapefrugt
 • Fisk
 • Kød
 • Rødvin (i moderate mængder!)
 • Kaffe (også i moderate mængder!)
 • Grøn te
 • Stærk mad
 • Vand
 • Æg
 • Bønner

Den mad, du indtager, er helt sikkert afgørende for, om du taber dig. Derfor skal du sørge for at spise sundt og varieret i din kamp mod kiloene. Det er den simple guide til, hvordan man taber sig.

Der er dog en masse madvarer der faktisk booster din forbrænding endnu mere – især grapefrugt, grøn te og en masse proteiner kan være afgørende for, hvor mange kilo du taber dig.

2 motionsformer der virkelig booster dit vægttab

 • Løb (interval)
 • Styrketræning

Motion er meget vigtig for at opretholde en sund krop, og det er helt sikkert med til at gøre dit vægttab bedre, sundere og giver hurtigere resultater!

Hvis du løber, forbrænder du masser af kalorier, og denne motionsform er derfor god til at opnå vægttab. Især intervalløb kan booste din forbrænding, fordi du hele tiden skruer op og ned for styrken i din træning.

På samme måde kan du booste din forbrænding ved at styrketræne et par gange om ugen – og så vil du også få en flot og tonet krop, så bare kom i gang! Hvis du ikke kan overskue at begynde at løbe, kan du også forbrænde kalorier ved at gå eller starte kalorieforbrænding ved at cykle ture.

Kalorieindtaget for dig

Som sagt afhænger dit daglige kalorieindtag af mange ting: Hvilket køn du er, hvor gammel du er, hvad du laver til daglig, hvor meget du vejer, og ikke mindst om du gerne vil tabe dig, tage på eller du ønsker at holde vægten.

Hvis du gerne vil holde vægten, anbefales det, at du som kvinde indtager cirka 1500 til 2000 kalorier om dagen, om som mand anbefales det, at du indtager 2500 til 3000 kalorier om dagen.

Hvis du ønsker at opnå et vægttab, skal du selvfølgelig indtage mindre kalorier end anbefalet – men ikke for evigt. På et tidspunkt, når du har nået den ønskede vægt, skal du spise svarende til dit ligevægtsindtag for at holde din nye vægt. Husk at sundhed altid er det vigtigste.

Kostplanen er vejen frem

En god måde at sikre sig et vægttab på er at planlægge, hvad du skal spise og hvornår du skal dyrke motion! Det første kan du bruge en kostplan til. En kostplan er en plan over det, du må spise på din slankekur. I kostplanen er der sørget for, at du kun indtager det antal kalorier, du må på en dag, og på den måde, vil du tabe dig!

Arono kan hjælpe dig

Tænker du stadig: Hvordan taber man sig? Og er det ikke lidt besværligt at gøre selv? Så kan Arono hjælpe dig! Hvis du gerne vil have hjælp til at tabe dig og komme i form, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app skræddersy den perfekte kostplan til dig, så du kan opnå dine personlige mål – alt sammen helt som du ønsker det.

Få en gratis personlig kostplan!