”Hvorfor taber jeg mig ikke?”: Her er svaret

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Spørger du tit dig selv: ”Hvorfor taber jeg mig ikke?” Er du træt af at køre i en endeløs cirkel af slankekure, forbud og for lidt motion? Bliver dit selvværd værre og værre, og vil du gerne snart gøre noget ved det?

Du er ikke alene. Mange mennesker kæmper med kiloene, og selvom det er lettere sagt end gjort, så kan der være flere grunde til, at du ikke taber dig. Læs herunder, hvordan det det kan være, at du stadig kæmper med vægten og hvad du kan gøre ved det!

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvorfor taber jeg mig ikke?

Der kan være mange grunde til, at du ikke taber dig. Det kan være hårdt at opnå et vægttab, da du simpelthen skal lægge mange af dine vaner om. Det kan være, du skal vænne dig til at undvære søde sager, og det kan være, du skal give dig selv tiden til at få dyrket motion. Det er ubarmhjertigt – men i sidste ende, vil det glæde dig! Ikke kun fordi du taber dig, men simpelthen fordi dit liv uden tvivl vil blive bedre.

Hvis du går og overvejer, hvorfor du ikke taber dig, kan du se nogle af grundene her:

9 grunde til, at du ikke taber dig

 • Du spiser for meget
  Det er en helt retfærdig grund – alle kan have perioder, hvor de spiser for meget, men i sidste ende er der en stor sandsynlighed for, at dit manglende vægttab skyldes, at du spiser for meget.
 • Du spiser for lidt – og ender med at overspise
  Hvis du gerne vil tabe dig, nytter det ikke noget at sulte dig selv. Hvis du gerne vil tabe dig, skal du spise mindre, men ikke så lidt, at du ender med at snacke en masse om aftenen!
 • Du spiser forkert
  Lad være med at spise fastfood, hvidt brød, søde sager og chips. Spis derimod rugbrød, brune ris, fuldkornspasta, nødder, grøntsager, magert kød, olier og fisk.

 • Du dyrker for lidt motion
  Du behøver ikke at træne to timer hver dag for at opnå et vægttab – gå i stedet en lang tur, cykle til arbejde eller sjip. Så længe du gør det!
 • Du sover for lidt
  Søvn er det vigtigste af det hele – sørg for at få 7-8 timer hver nat.
 • Du er stresset
  Meditation og mindfulness kan være en god idé. Eller tag en uge fri – det vil gavne dig i sidste ende.
 • Du er konstant på slankekur
  Regel nummer 1 er at leve sundt og varieret, og dyrk motion en time hver dag – så skal vægttabet nok komme.
 • Du drikker for mange søde drikke
  Vand, vand, vand – og atter vand! Og et glas rødvin i ny og næ.

Hvad kan jeg gøre for at tabe mig?

Du kan gøre masser af ting! Først skal du være fuldstændig dedikeret til projektet – det er det vigtigste. Derefter kan du kigge på nogle af disse grunde og spørge dig selv, om det kan være derfor, du ikke taber dig.

Dernæst kan du eksempelvis lave en kostdagbog, så du kan se, hvad du faktisk spiser. Den giver et godt overblik.

Til sidst kan du lave en kostplan, så du er sikker på, at du hverken får for lidt eller for mange kalorier indenbords og sørge for at få motion hver dag. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre, kan du faktisk hente en app til kostplaner, som kan hjælpe dig – eksempelvis Arono!

Læs mere om hvad en kostplan kan gøre for dig!

Arono kan hjælpe dig

Hvis du vil have hjælp til at tabe dig og komme i form, så læs videre på Arono.dk. Her finder du en masse artikler og guides, der hjælper dig med kost, motion og den gode balance.

Du kan også hurtigt og let oprette dig som bruger, og så vil vores app lave en god og personlig kostplan til dig, så du kan opnå dit mål om at tabe dig – alt sammen helt på den måde, du ønsker det.

 

Få en gratis personlig kostplan!