7 sunde frokost idéer

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 20. mar 2021

Synes du også, det kan være svært at finde inspiration og motivation til en nem og lækker frokost, der samtidig er sund? I dette indlæg deler vi 7 opskrifter på sunde frokostretter, som du nemt og hurtigt kan lave. Her finder du, bland andet, også opskriften på pandegrillet kylling med nem couscoussalat, som både er nem at lave og god at have med på farten.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvad gør en frokost sund?

Hvis du ønsker at opnå et vægttab, eller blot ikke ønsker at tage på, er det vigtigt at du ikke spiser flere kalorier end du forbrænder i løbet af en dag. Du bør derfor tænker over at begrænse dit indtag af kalorier – også i din frokost. Derfor deler vi i denne artikel kun opskrifter på kalorielette retter. Faktisk indeholder alle retter under 550 kalorier per person. Du kan få adgang til endnu flere sunder opskrifter i Aronos app:

Få en gratis personlig kostplan!

7 sunde frokost opskrifter

1. Fuldkornspita med kylling og brøndkarse

Disse sunde fuldkornspitaer med kylling og grønt er noget af det nemmeste, du kan lave til frokost. Du kan også nemt tage pitaerne med på farten, hvis du blot pakker dem ind så fyldet ikke falder ud.

2. Bulgursalat med grøntsager og hjemmelavet dressing

Denne nemme bulgursalat er ligeledes nem og have med på farten, og kan nemt laves dagen i forvejen, hvis blot du opbevarer salaten i køleskabet. Lad evt. dressingen være for sig selv ved siden af salaten, ind til den skal serveres, for at holde bulguren sprød.

3. Grillet kylling med couscoussalat

Denne couscoussalat er lavet på en bund af couscous, agurk, tomat og persille. Steg kyllingen på panden i de krydderier du ønsker, og dryp salaten med frisk citron, for en frisk smag.

4. Avocadosalat med tigerrejer

Vil du have en let salat, som er nem og hurtig at lave? Så er denne salat et godt bud! Salaten er lavet på en bund af hovedsalat og toppet med avocado, tigerrejer og æg.

5. Squashnudler med tigerrejer

Disse squashnudler er det perfekte sunde alternativ til de traditionelle nudler og spaghetti, du sikkert kender. Nudlerne serveres med tigerrejer og krydres med hvidløg, paprika og chili.

6. Quinoa salat with edamamebønner

Savner du en salat der mætter? Denne salat med quinoa er spækket med lækre ingredienser såsom edamamebønner, radisser, tomater og rødløg.

7. Kyllingenuggets med blandet salat

Disse lækre kyllingenuggets er det perfekte alternativ til de ellers kalorierige nuggets, du sikker kender fra diverse fastfood-kæder. De er en sikker favorit hos både voksne og børn.

Få endnu flere sunde opskrifter på frokost

Har du lyst til at få adgang til endnu flere sunde og lækre opskrifter på frokost? I Arono’s app kan du få adgang til 900+ sunde og nemme opskrifter – du har derfor altid masser at vælge imellem. Samtidig får du også adgang til en personlig kostplan, der er skræddersyet til dig og dine behov.

Få en gratis personlig kostplan!