Sådan ser en god LCHF-madplan ud

Skrevet af Anne Christensen
Kostvejleder 05. maj 2022

Du kan læse meget mere om LCHF-kuren i vores komplette guide her.

I denne lynguide vil du dog lære, hvordan en LCHF-madplan muligvis kan se ud, og hvordan du kan sammensætte din helt egen.

Tab dig nemt
Skræddersyet kostplan

Vil du tabe et par kilo? Med Arono får du den mest effektive guide til et vægttab. En kostplan skræddersyes til dig og 1000+ sunde opskrifter sikrer at du hver dag holder dig indenfor dit kaloriemål.

Hvad består en LCHF-madplan af?

Ved LCHF fokuserer du på at begrænse indtaget af kulhydrater og i stedet skrue godt op for fedtstofferne. Derfor vil du i en LCHF-madplan typisk finde:

  • Masser af grøntsager
  • Kød, fisk og æg
  • Fedtkanten på kødet og skindet på kyllingen
  • Naturligt fedt, såsom smør, olivenolie og kokosolie
  • Mælkeprodukter, såsom piskefløde, fede oste og creme fraiche 38%
  • Nødder og bær.

Sådan kan en typisk LCHF-madplan se ud

Der findes ikke én rigtig måde at sammensætte en LCHF-madplan. Du kan skabe tusindvis af lækre retter selv, eller du kan med en simpel Google-søgning finde et hav af bud på gode opskrifter.

For at give dig en idé om, hvad du skal gå efter, kunne en LCHF-madplan dog typisk se sådan ud:

  • Morgenmad: Her kunne du eksempelvis lave dig en lækker omelet med svampe; scrambled eggs og bacon; eller en tapas-tallerken med en masse ost.
  • Frokost: Til frokost kan du spise kalkun med en cremet ostesauce over sig; laks med spinat og pesto; bøf stroganoff; eller en salat med avocado, bacon og ost.
  • Aftensmad: Aftensmaden behøver ikke at være så anderledes fra frokosten, da du her også kan spise laks, bøf, kylling, diverse kasseroller – ja endda en saftig cheeseburger.

Du kan læse mere om, hvordan du sammensætter en madplan her.

Lad Arono skræddersy en madplan til dig

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan sammensætte en LCHF-madplan, så læs videre på Arono.dk. Her finder du også en masse artikler og guides, der hjælper dig med kosten og det sunde liv.

Du kan endda hurtigt oprette dig som bruger i vores app, og så vil app’en skræddersy den perfekte madplan til dig – også en madplan med opskrifter passende til en LCHF-livsstil.

 

Få en gratis personlig kostplan!

 

Ofte stillede spørgsmål

LCHF betyder Low Carb High Fat og er et udtryk for, at man spiser en kost, der indeholder få kulhydrater og meget fedt. Kostpyramiden er vendt på hovedet, idet man har vinket farvel til alle kornprodukter og stivelsesholdige kulhydrater og selvfølgelig sukker.

Ved LCHF begrænses indtaget af kulhydrater og i stedet skrues op for fedtstofferne. Her vil du typisk finde: Masser af grøntsager, kød, fisk, naturligt fedt (fx smør, olivenolie, kokosolie), mælkeprodukter (fx piskefløde, fede oste, creme fraiche 38%), nødder og bær.

Der findes ikke blot én måde hvorpå du kan sammensætte din LCHF-maplan på. Du kan først og fremmest skabe dine retter selv, eller søge inspiration på nettet, i kogebøger eller på de sociale medier.

Få 14 dages personlig kostplan gratis.

Ønsker du at opnå et varigt vægttab? Klik nedenfor, og få en kostplan.

Hent din personlige kostplan

Prøv vores nye app

Få 14 dages personlig kostplan helt gratis!

Hent din personlige kostplan